Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2014
  • Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

    Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

    Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
750 gr vastkokende aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el tomatenpuree
5 el vloeibare honing
2 el verse tijm, blaadjes
2 el rozemarijn, naaldjes
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Snufje foelie of nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, bakplaat, schaal

Bereidingswijze

Aardappels schillen en goed wassen. Snijd in grote hapklare brokken. Ui fijn hakken, knoflook persen. Doe 3 el olie in een pan en bak ui en knoflook glazig. Doe honing, tomatenpuree en de verse kruiden erbij en roer goed door elkaar. Breng hoog op smaak met peper, zout en foelie of nootmuskaat. Bakplaat nemen en insmeren met 1 el olie. Aardappels erop leggen en goed bestrijken met dit mengsel. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en ongeveer 20 minuten bakken. Ga dan eens kijken of ze mooi gekaramelliseerd zijn en dek af met aluminiumfolie. Zo verbranden ze niet en bak nog 10-15 minuten door totdat ze tot in de kern mooi gaar zijn. In schaal doen.

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij kip, vis of vlees. Serveer er geroosterde groente bij en salade.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 09-04-2014

vandaag gemaakt, het was inderdaad om te smullen! Ik had alleen de fout gemaakt om alle saus te gebruiken dus de onderkant sudderde... Maar, mjammie !!!!

alidada avatar
alidada 06-04-2014

Mmm ik bewaar dit, dank je wel. Gr. Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten