Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

Door: Fressnapf

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2014

Ingrediënten 3 personen


750 gr vastkokende aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el tomatenpuree
5 el vloeibare honing
2 el verse tijm, blaadjes
2 el rozemarijn, naaldjes
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Snufje foelie of nootmuskaat


Verder heb je nodig


Pan, bakplaat, schaal

Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing
Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen en goed wassen. Snijd in grote hapklare brokken. Ui fijn hakken, knoflook persen. Doe 3 el olie in een pan en bak ui en knoflook glazig. Doe honing, tomatenpuree en de verse kruiden erbij en roer goed door elkaar. Breng hoog op smaak met peper, zout en foelie of nootmuskaat. Bakplaat nemen en insmeren met 1 el olie. Aardappels erop leggen en goed bestrijken met dit mengsel. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en ongeveer 20 minuten bakken. Ga dan eens kijken of ze mooi gekaramelliseerd zijn en dek af met aluminiumfolie. Zo verbranden ze niet en bak nog 10-15 minuten door totdat ze tot in de kern mooi gaar zijn. In schaal doen.

Serveertip

Heerlijk bijgerecht bij kip, vis of vlees. Serveer er geroosterde groente bij en salade.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top