Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Krakend krokante malse kippenpoten

Krakend krokante malse kippenpoten

Door: Fressnapf

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kippenpoten
1 el kerriepoeder
Halve tl chilipoeder
2 el paprikapoeder, pikant
1 tl knoflookpoeder
Halve el honing
4 el olie
Zeezout
Zwarte peper
2 tl rozemarijn
Beetje tomatenketchup


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Mmm echt een heerlijk, mals en krokant kippenboutje. Iedereen lust het wel. Echt lekker bij de nasi, de bami, groenteschotel of met een gebakken aardappeltje, maar ook zo om lekker weg te kluiven bij de buis of in de tuin.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem kippenbouten, in een kilo zitten er meestal vijf, was ze en dep droog met keukenpapier. Maak marinade met plantaardige olie (ik neem hiervoor zonnebloemolie), kerriepoeder, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, honing, peper, zout, rozemarijn en tomatenketchup of tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar en smeer met een keukenkwastje goed over de kippenpoten. Laat even intrekken. Heteluchtoven voorverwarmen op 200 graden en doe gemarineerde bouten in een Ovenschaal of leg ze op een bakplaat op bakpapier. Bak 15 minuten en draai ze dan om, smeer restant van de marinade erover (wordt zo alleen lekkerder) en bak nog eens 15 minuten. Hangt ervan af hoe dik je boutjes zijn. Als je er makkelijk met een vork inprikt en het sap komt eruit dan zijn ze gaar. In de zomer kun je ze zo ook prima breiden op de barbecue buiten in de tuin want dit is lekker, lekker en lekker smullen.

Serveertip

Lekker met nasi, bami, gemende groente, salade, friet of een gebakken gekaramelliseerd aardappeltje met honing (recept staat er ook op).



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top