1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Risotto
  6. Groene asperges met zalm en risotto

Groene asperges met zalm en risotto

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2014

Ingrediënten 4 personen


Groene asperges1 kg
Zalmmoten 4 stuks
Risotto Funghi 400 gr
Sjalotjes 4 stuks
Knoflook 4 tenen
Chilipoeder 1 theelepel
Bieslook handje vers geknipt
Spaanse peper (zoet)1 hele zonder pitjes
Groentebouillonblokjes 3 x
Visbouillonblokjes1 x
Witte wijn1 glas
Viskruiden


Verder heb je nodig


Wok
Asperge-pan
Koekenpan
Keukengerei


Smulmaaltijd zonder veel voorbereidingen.
Voorichtig met de vingers ; we hebben er maar 10 !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de in stukjes gesneden sjalotjes in de wok met 3 eetlepels roerbakolie tot ze glazig zijn.
Ontdoe de knoflook van de kern, snij ze fijn en voeg deze bij de sjalotjes.
Doe de theelepel chilipoeder door de witte wijn en roer dit door elkaar.
Voeg de risotto toe en roer deze tot ook deze wat glazig wordt ; misschien moet er onderwijl nog wat olie bij !
Voeg de witte wijn-oplossing bij de risotto.
Maak 800 ml goed hete bouillon van 1 groente- en 1 visbouillonblokje.
Voeg in kleine gedeelten de bouillon bij de risotto, blijf regelmatig roeren op niet te hoog vuur.

Maak 1500 ml goed hete bouillon van 2 groente-bouillonblokjes en doe dit in de aspergepan
Snij 4 cm van de asperges af, schil ze en doe ze in de bouillon.
(Ik doe de schillen en de kontjes erbij voor extra smaak)
Kook de asperges gaar.

Doe 80 gram roomboter in de koekenpan en zet dit op.
Kruid de zalmmoten (niet de huid) en bak deze op de huidkant op hoog vuur onder af en toe schuiven in de pan.
Zet het vuur laag en draai ze om ; laat ze zo rustig garen.
Snijd de spaanse peper en de bieslook fijn en roer dit door de risotto ; nu gaat die er vrolijk uitzien met de felle kleuren erbij.
Bij een goede timing van de werkzaamheden zijn alle ingrediten gereed wanneer de zalm klaar is.

Serveertip

Verwarm de platte borden goed voor, maak een mooie schakering van de 3 hoofdingrediten en. smullen maar !

(De restanten in de aspergepan zijn, gepureerd en gezeefd, een mooie basis voor een heerlijk soepje)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harryrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harryrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top