Heerlijke gepocheerde eieren voor Pasen
- Wereld, Ontbijt
- 0-10 min.
Mmmm een prachtig eitje waar, als je erin snijd, het eigeel zo wegloopt. Een must op elke paasbrunch en je kan er talloze dingen mee doen, zie onder. In een restaurant of hotel betaal je er goud geld voor. Even oefenen en dan gaat het vanzelf.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 tl keukenzout1 dl azijn
4 kakelverse eieren
2 liter water
Zeezout
Zwarte peper
Benodigdheden
Pan, kopje, schuimspaanBereidingswijze
Doe water in een pan, voeg keukenzout en azijn toe en breng langzaam aan de kook. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit meteen stolt. Vergeet je azijn dan gaat hij uitlopen en dat werkt dus niet. Laat water bewegingsloos koken. Breek een ei in een kopje en houd het kopje tegen de rand van de pan. Laat ei langzaam in de pan met kokend water glijden. Herhaal dit proces. Laat eieren 3 minuten pocheren, beslist niet meer. Neem een schuimspaan en haal ei uit het water Leg op een bord of bakje en snijd de randjes mooi bij tot je een bolletje hebt. Sliertjes eiwit zijn niet mooi. Als je het gepocheerde ei doorsnijd dan moet het eigeel, de dooier mooi gaan lopen. Doe een beetje zeezout en wat vers gemalen peper op elk ei want zo wordt hij alleen maar lekkerder.
KOOKTIP: Maak een nestje van diverse mooie sla soorten, leg er een gepocheerd ei in en bedek met reepjes gerookte zalm en je hebt een hemelse paasbrunch !!!
Serveertip
Heerlijk op toast, geroosterd brood, bij de asperges, bij de paasbrunch of zie kooktip.