Tomatensalade met eieren en ham
- Europees, Salade
- 10-20 min.
Mmm ook deze simpele salade is erg lekker en misstaat ook niet bij de paasbrunch. Ook lekker in de zomer in de tuin op brood of bij de macaroni of als barbecue salade. Snel en makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Goed afgedekt 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 hard gekookte eieren4 tros tomaten
200 gr gekookte, gerookte slagersachterham
2 el vers gesnipperde peterselie
4-6 el mayonaise of halvanaise
Peper
Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 315,28 kcal |
Koolhydraten | 4,32 g |
Eiwitten | 16,06 g |
Vetten | 25,70 g |
Benodigdheden
Pan, schaalBereidingswijze
Eieren hard koken, af laten koelen, pellen en in stukjes hakken. Tomaten in blokjes hakken, ham in blokjes snijden, peterselie fijn snipperen. Doe alles in een schaal en meng door elkaar met mayonaise of halvanaise. Meng de gesnipperde peterselie erdoor, proef en breng goed op smaak met peper en zout. Wil je hem pittig roer er dan nog 1 tl pikante mosterd doorheen. Laat afgedekt een klein uurtje opstijven in de koelkast.
Serveertip
Lekker op brood, bij de (paas)brunch of bij de macaroni.