Tomatensalade met eieren en ham

  • Europees, Salade
  • 10-20 min.
  • Tomatensalade met eieren en ham

    Tomatensalade met eieren en ham

    Tomatensalade met eieren en ham

Mmm ook deze simpele salade is erg lekker en misstaat ook niet bij de paasbrunch. Ook lekker in de zomer in de tuin op brood of bij de macaroni of als barbecue salade. Snel en makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Goed afgedekt 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 hard gekookte eieren
4 tros tomaten
200 gr gekookte, gerookte slagersachterham
2 el vers gesnipperde peterselie
4-6 el mayonaise of halvanaise
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 315,28 kcal
Koolhydraten 4,32 g
Eiwitten 16,06 g
Vetten 25,70 g
Benodigdheden
Pan, schaal

Bereidingswijze

Eieren hard koken, af laten koelen, pellen en in stukjes hakken. Tomaten in blokjes hakken, ham in blokjes snijden, peterselie fijn snipperen. Doe alles in een schaal en meng door elkaar met mayonaise of halvanaise. Meng de gesnipperde peterselie erdoor, proef en breng goed op smaak met peper en zout. Wil je hem pittig roer er dan nog 1 tl pikante mosterd doorheen. Laat afgedekt een klein uurtje opstijven in de koelkast.

Serveertip

Lekker op brood, bij de (paas)brunch of bij de macaroni.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten