1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Bami zoals van de chinees

Bami zoals van de chinees

Door: Carola1976

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-03-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gram bami (Tai Ming Mie is het allerlekkerst, verkrijgbaar bij o.a Jumbo)
4 lente uitjes
Rood pepertje
Teentje knoflook fijngehakt
Halve theelepel djahe of geraspte verse gember
Ham in blokjes
2 eieren
Kippenbouillon
Olie



Heerlijke bami zoals ik het altijd maak.
Simpel en lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de bami in kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roerbak de eieren tot je stukjes hebt,
Knoflook en rode peper (zonder zaadjes) zeer fijn snijden.
Lente ui in fijne ringetjes snijden.
Maak een beetje kippenbouillon (1 blokje op ongeveer 250 ml water)

Bereidingswijze

Giet de gekookte bami af en laat het goed uitlekken.
Verhit in een wok (rijst) olie en fruit hierin de peper en knoflook.
Voeg hierbij de bami en blijf dit continu omscheppen.
Voeg na een paar minuten de eieren en hamblokjes toe, goed blijven roeren. Djahe of verse gember toevoegen.
Nu ga je de wok steeds "afblussen"met scheutjes kippenbouillon.
Zodra de wok weer droog is, weer een scheutje toevoegen.
Herhaal dit een paar keer tot het de gewenste smaak heeft.
Voeg op het laatst de lente uitjes toe en verwarm dit nog even mee.

Om het af te maken kun je op de bami nog een plak ham en een gebakken ei leggen.

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker bij Babi Pangang, Tjap Tjoy, Sate enz...

Zie hier mijn recept voor Babi Pangang
http://http://www.smulweb.nl/recepten/1420855/Babi-pangang-super-lekker



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Carola1976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top