1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Garnalen
  6. Garnalen in Serrano ham - variaties

Garnalen in Serrano ham - variaties

Door: mruijter

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2014

Ingrediënten 2 personen


12 grote rauwe garnalen
6 plakjes Serrano ham
klein knoflook teentje
olijfolie
halve citroen
peper, zout
variaties:
1) Rucola
2) Salie
3) Piment (Spaans gerookt paprikapoeder)


Verder heb je nodig


Koekenpan


Ik heb de categorie 'bijgerecht' gekozen omdat de catogrie Tapas niet bestaat. Ik vind het namelijk een heerlijke tapa. Kan ook prima als amuse, in dat geval heb je aan twee stuks per persoon voldoende.

Die met salie vind ik het lekkerst, maar pas op met de hoeveelheid! Maak eventueel een proefexemplaar om te checken of de salie niet overheerst.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bevroren garnalen een paar minuten in koud water laten ontdooien, pellen

ham plakjes overdwars in=13pxtweesnijden en onder elkaar op een groot bord of snijplank leggen

Knoflookteentje pellen en pletten

Bereidingswijze

Scheut olijfolie in een koekenpan verwarmen met de geplette knoflook. Let op dat de knoflook niet bruin wordt.

Haal de knoflook na een paar minuten uit de pan, bak de garnalen aan beide kanten tot ze mooi roze zijn. Blaadjes salie op het laatst even meefruiten.

Op elk reepje ham een garnaal leggen en besprenkelen met een beetje citroensap, zout en peper

Bij 4 garnalen salie toevoegen

Bij 4 garnalen rucola toevoegen

De laatste 4 garnalen bestuiven met Piment

Oprollen tot pakketjes en direct serveren.




Serveertip

Als onderdeel van meerdere tapas of als amuse voor een mediterraan diner.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mruijter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top