Lamskoteletjes met pittige salsa

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Lamskoteletjes met pittige salsa

    Lamskoteletjes met pittige salsa

    Lamskoteletjes met pittige salsa

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
~~
8 aardappelen kruimig (schoongeboend)
750 g lamsracks
3 el olijfolie
2 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 limoen (schoongeboend)
125 ml zure room
1 bakje koriander (15 g, fijngesneden)
3 trostomaten (in kleine blokjes)
1 zoete ui (in kleine blokjes)
1 groene paprika (in kleine blokjes)
1/2 el jalapenos pepers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grilpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven

Bereidingswijze

Snijd ondertussen de lamsracks in koteletten en meng ze met de olie, gemalen koriander en chilipoeder. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.Rasp ondertussen de limoen en meng het rasp met de zure room en de helft van de verse koriander. Pers de limoen uit.Meng voor de pico de gallo de tomaten, ui, paprika, jalapes en de rest van de verse koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.Verhit de grillpan en gril de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als ze niet allemaal passen, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de koteletten met de pico de gallo.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveer de gepofte aardappelen met de zure room erbij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar
Joyce1956

Doorsturen

Home Recepten