1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Maizena koekjes
  6. Babi pangang, super lekker!

Babi pangang, super lekker!

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2014

Ingrediënten 2 personen


Vlees:
4 schouderkarbonades
Water
3 teentjes knoflook in vieren gesneden
1.5 tl sambal
1.5 tl zout
2.5 el ketjap manis
1.5 tl djahe
1.5 tl (bruine) suiker

Saus:
300 ml water
2 teentjes knoflook
1 rode peper
olie
Blikje tomaten puree
half blokje groente bouillon
Beetje citroensap
Gember siroop (ongeveer 5 eetlepels)
Sambal
Maizena
Eventueel suiker



Babi pangang, super lekker!
Babi pangang, super lekker!

Nadat ik deze babi pangang eens had gemaakt wilde ik het nooit meer van de chinees. Heerlijk zelfgemaakt zonder smaakversterkers zoals ve-tsin.

Ik ben op dit recept gekomen door andere recepten van babi pangang te maken, maar het was nooit helemaal wat ik echt wilde..
Dus uiteindelijk het ik het zo eigen gemaakt, dat dit het is geworden.

Tot nu toe heb ik alleen maar erg positieve reacties gehad

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe deze stap het liefst een dag van te voren, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.

Doe alle ingredienten voor het vlees in een pan en voeg zoveel water toe zodat de karbonades onder het vocht komen te staan.
Zodra de marinade kookt de karbonades toevoegen en dit ongeveer 30-45 minuten laten koken. (afhankelijk van hoe dik de karbonades zijn)
In de marinade laten afkoelen.

Bereidingswijze

Dep de voorgekookte karbonades goed droog en snijdt het in repen.
In een wok olie verhitten en hierin in gedeelten het vlees bakken tot het een beetje krokant wordt.
Uit laten lekken op een bord met een keukenpapiertje.

Bereiding van de saus
Snij de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en fruit dit in een beetje olie. (in een gewone pan, geen koekenpan)
Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meefruiten.
Het water, bouillonblokje, gembersiroop en citroensap (klein beetje, je kunt later altijd meer erbij doen naar je eigen smaak) toevoegen.
Aan de kook brengen en proeven, ik voeg nu altijd nog extra gembersiroop, sambal, suiker of citroensap toe tot het de gewenste smaak heeft.
Als het op smaak is een papje van maizena toevoegen en het op de gewenste dikte brengen.
Vlees toevoegen aan de saus en eventueel de saus nog weer verwarmen.

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met bami of nasi (recepten volgen nog).

Link naar mijn recept van Bami
www.smulweb.nl/recepten/1420885/Bami-zoals-van-de-chinees



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Carola1976


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Carola1976
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top