Babi pangang, super lekker!

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2014
  • Babi pangang, super lekker!

    Babi pangang, super lekker!

    Babi pangang, super lekker!

Nadat ik deze babi pangang eens had gemaakt wilde ik het nooit meer van de chinees. Heerlijk zelfgemaakt zonder smaakversterkers zoals ve-tsin.

Ik ben op dit recept gekomen door andere recepten van babi pangang te maken, maar het was nooit helemaal wat ik echt wilde..
Dus uiteindelijk het ik het zo eigen gemaakt, dat dit het is geworden.

Tot nu toe heb ik alleen maar erg positieve reacties gehad

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Vlees:
4 schouderkarbonades
Water
3 teentjes knoflook in vieren gesneden
1.5 tl sambal
1.5 tl zout
2.5 el ketjap manis
1.5 tl djahe
1.5 tl (bruine) suiker

Saus:
300 ml water
2 teentjes knoflook
1 rode peper
olie
Blikje tomaten puree
half blokje groente bouillon
Beetje citroensap
Gember siroop (ongeveer 5 eetlepels)
Sambal
Maizena
Eventueel suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe deze stap het liefst een dag van te voren, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.

Doe alle ingredienten voor het vlees in een pan en voeg zoveel water toe zodat de karbonades onder het vocht komen te staan.
Zodra de marinade kookt de karbonades toevoegen en dit ongeveer 30-45 minuten laten koken. (afhankelijk van hoe dik de karbonades zijn)
In de marinade laten afkoelen.

Bereidingswijze

Dep de voorgekookte karbonades goed droog en snijdt het in repen.
In een wok olie verhitten en hierin in gedeelten het vlees bakken tot het een beetje krokant wordt.
Uit laten lekken op een bord met een keukenpapiertje.

Bereiding van de saus
Snij de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en fruit dit in een beetje olie. (in een gewone pan, geen koekenpan)
Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meefruiten.
Het water, bouillonblokje, gembersiroop en citroensap (klein beetje, je kunt later altijd meer erbij doen naar je eigen smaak) toevoegen.
Aan de kook brengen en proeven, ik voeg nu altijd nog extra gembersiroop, sambal, suiker of citroensap toe tot het de gewenste smaak heeft.
Als het op smaak is een papje van maizena toevoegen en het op de gewenste dikte brengen.
Vlees toevoegen aan de saus en eventueel de saus nog weer verwarmen.

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met bami of nasi (recepten volgen nog).

Link naar mijn recept van Bami
www.smulweb.nl/recepten/1420885/Bami-zoals-van-de-chinees

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Carola1976 avatar
Carola1976 04-04-2014

Hoi Els, bedank voor je leuke reactie! Succes en eet smakelijk alvast! Groetjes, Carola

meeuw405 avatar
meeuw405 04-04-2014

Dit recept ga ik zeker maken!! Ga het dan ook bewaren in m'n favo's. Groetjes Els

jchulskerprenen avatar
jchulskerprenen 01-04-2014

Lijkt me heerlijk,ik heb je recept meegenomen dank je wel groetjes joke.

Carola1976 avatar
Carola1976 01-04-2014

Hoi bookworm, wat leuk dat je dit recept gaat proberen. Ketjap manis is zoete soja saus en gewoon verkrijgbaar in de supermarkt (althans in NL ;)) Djahe is gemalen gemberwortel ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Schouderkarbonade is varkensvlees, veel maken het ook wel van buikspek. Schouderkarbonade is echter wat magerder al heeft het wel het nodige vet zodat het vlees niet droog wordt. Ik hoop je een beetje op weg geholpen te hebben. Succes en eet smakelijk!

bookworm avatar
bookworm 01-04-2014

Lijkt me heerlijk ! maar wat is ketchap manis ? en wat is djahe ? Dit kennen wij namelijk niet in België of het moest bij ons een andere benaming hebben ? En wordt het traditioneel niet met varkensvlees gemaakt ? Ik ga het in ieder geval proberen zodra ik deze mysterieuze ingrediënten ken ! bedankt alvast !

Carola1976 avatar
Carola1976 31-03-2014

Bedankt voor je leuke reactie! :)

netje0503 avatar
netje0503 31-03-2014

Gisteren gemaakt echt super lekker. ik haal het niet meer van de chinees!! bedankt voor dit recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten