shakshuka

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2014
  • shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

een simpel maar heerlijk gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 gehakte ui,1 teentje knoflook,enkele bladeren boerenkool,1 blik tomaten stukjes,1 blikje tomatenpuree,komijn,paprikapoeder,chilipeper,ras el hanout,zout,1 blikje kikkererwten en 2 eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 275,30 kcal
Koolhydraten 34,26 g
Eiwitten 16,32 g
Vetten 5,16 g
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

snipper de ui en pers het teentje knoflook

Bereidingswijze

bak de ui glazig en voeg de geperste knoflook toe.maak de bladeren van de boerenkool los van de nerven en snij ze zeer fijn,voeg het toe aan het uimengsel.voeg de tomatenstukjes en de puree toe.kruid alles met de specerijen.spoel de kikkererwten en meng ze door de saus.laat alles 15 min sudderen met een deksel op de pan zodat ook de bovenkant gaart. maak kuiltjes in de saus .breek de eieren en doe ze in de kuiltjes en bak ze als een spiegelei.

Bron

nest

Serveertip

serveer met wat boerenbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten