Japanse Omelet (Tamagoyaki of zoete Omelet)
- Japans, Bijgerecht
- 0-10 min.
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk !
Ingrediënten 2 personen
3 Eieren (groot)
2 el Suiker
1 el Mirin (of Sherry)
1/4 el Zout
1/4 el Soja
Olijfolie (om in te bakken)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 223,15 kcal |
Koolhydraten | 19,64 g |
Eiwitten | 9,42 g |
Vetten | 11,83 g |
Benodigdheden
- Koekepan
Bereidingswijze
Bakken in koekepan
Bron
Gezien in Masterchef UK