Japanse Omelet (Tamagoyaki of zoete Omelet)

  • Japans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

3 Eieren (groot)
2 el Suiker
1 el Mirin (of Sherry)
1/4 el Zout
1/4 el Soja
Olijfolie (om in te bakken)

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 223,15 kcal
Koolhydraten 19,64 g
Eiwitten 9,42 g
Vetten 11,83 g
Benodigdheden

  • Koekepan

Bereidingswijze

Bakken in koekepan

Bron

Gezien in Masterchef UK

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henrilevison avatar
henrilevison

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten