Surinaams Garnalen Sambal

  • Surinaams, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2014
  • Surinaams Garnalen Sambal

    Surinaams Garnalen Sambal

    Surinaams Garnalen Sambal

  • Surinaams Garnalen Sambal

    Surinaams Garnalen Sambal

    Surinaams Garnalen Sambal

Sambal is een belangrijke bijgerecht in de Surinaamse keuken en past goed bij bijvoorbeeld Surinaamse Bami. Mijn vriendin zei wel erbij dat je het niet te vaak moeten eten, want het bevat anders volgens haar teveel jodium. (schaaldieren)

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
gedroogde garnalen-in ruim heet water geweekt tot zacht, ui-fijn, knoflook-fijn, rode pepers-fijn (genoeg met zaden), verse tomaten of uit blik-in stukjes, trassi, maggi, oestersaus, zout, iets suiker, ve-tsin, zoute ketjap (asin), zoete ketjap (manis), olie voor fruiten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Laat garnalen uitlekken en snijd die in heel kleine stukjes. 2. Fruit uien, knoflook en rode pepers tot zacht en tot de geur vrij komen. 3. Voeg garnalen erbij en bak een paar min. mee. 4. Doen de tomaten met overige ingrediten erbij. 5. Kook tot dikke sambal.

Bron

Surinaams Hindoestaanse vriendin

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 13-05-2017

deon is helaas niet meer onder ons, maar als je dit aanhoudt lig je idd 3 dagen aan een water infuus, skip de asin, het zout , maggi , er staan ook geen verhoudingen bij , dus begin met een halfe tl. en meng dan tot smaak .

Cecileg avatar
Cecileg 13-05-2017

Hij is helaas niet meer onder ons. Lieve groet Cecile

oncookingterms avatar
oncookingterms 13-05-2017

deze smulkok was een ware kunstenaar in het gebruik van kruiden en sauzen en alles naar smaak kon je aanpassen of weglaten.dat is de kunst .;))

Jasodra avatar
Jasodra 12-05-2017

Veel te veel onnodige kruiden: trassi = gefermenteerde garnalen pasta, 2 soorten ketjap, oestersaus en maggi ????, vetsin :- ]]]]

Fressnapf avatar
Fressnapf 27-03-2014

Lijkt me lekker bij mijn bami Deon. Nog nooit gemaakt met garnalen, is nieuw voor mij. Is het niet erg zout want zie ketjap asin en oestersaus. Jodium valt erg mee. Grt. Alex ^O^ .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten