Kung Pao Kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2014
  • Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

  • Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

  • Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

    Kung Pao Kip

Pittige kip met pepers en pinda's, erg lekker. De Szechuan peppercorns geven dit gerecht een bijzondere smaak: heet, verdovend en citrus-achtig zijn die kleine dingetjes (te vinden bij de toko)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-300 gram kipblokjes

-1 rode paprika (of 2 kleintjes)

-1 rode ui (of 2 kleintjes)

-1 a 2 teentjes knoflook (fijngesneden)

-5 droge rode pepers (gehalveerd, zaadjes eruit halen)

-1 theelepel Szechuan peppercorns (of wat olie infusen en dat gebruiken, dan voorkom je de al te sterke smaak van de korreltjes)

-3 lenteuitjes (in grove stukken)

-ongezouten pinda's (zoveel als je wilt)

-donkere sojasaus

-droge sherry

-sesamolie

-maizena

-bruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de marinade voor de kip door 2 theelepels donkere sojasaus, 2 theelepels droge sherry, een halve theelepel sesamolie en twee theelepels maizena te mengen.

Laat de kipblokjes hier tenminste een half uurtje in marineren.


Maak vervolgens de saus: 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel droge sherry en 1 theelepel bruine basterdsuiker. Zet nog even op zij.

Zorg ook dat alle groenten gesneden zijn en klaar staan.


Verhit olie en bak de kip tot het vrijwel gaar is. Haal het dan uit de pan en doe wat nieuwe olie in de pan. Verhit daarin de droge pepers en Szechuan peppercorns (of de Szechuan peppercornolie).

Doe er vervolgens alle groenten bij behalve de lenteuitjes en bak even flink mee. Dan de saus erbij en de saus aan de kook brengen, goed roeren.


Roer er als laatste de lenteuitjes, de pinda's en de kipblokjes door. Zorg dat het even goed kan doorwarmen, en klaar!

Serveertip

Serveren met witte rijst, eet smakelijk

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 14-08-2018

Lijkt me lekker, ga ik snel maken. Jeannette

riawes avatar
riawes 12-01-2016

Neem je recept mee en in mijn kookboek Oosters geplaatst. Bedankt !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten