Frisse spitskoolsalade
- Goedkoop en snel, Buffet
- 10-20 min.
Dit is een heerlijke salade en prima geschikt voor een buffet of voor een brunch. Ook in de zomer bij een bbq is deze salade een heerlijk fris bijgerecht. De lente ui en de radijsjes geven de spitskool een extra pittig accent. Ideaal om voor een grote groep te maken en ook nog eens budgetvriendelijk door de goedkope ingredienten. Ik heb deze gemaakt toen ik voor een grote groep een buffet moest verzorgen en hij viel erg goed in de smaak.
Reden te meer om hem met jullie te delen.
Ingrediënten 10 personen
1 spitskool6 st bleekselderij
1 bosje lente ui
1 bosje radijsjes
1 bekertje creme fraiche (200 ml)
3 el yogonaise
2 el suiker
2 appels (Elstar)
peper en (knoflook)zout
evt. 2 el gembersiroop
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 143,97 kcal |
Koolhydraten | 12,00 g |
Eiwitten | 3,47 g |
Vetten | 8,37 g |
Bereidingswijze
haal de buitenste bladeren van de kool af en snij hem doormidden en snij vervolgens in zo dun mogelijk reepjes
snij de bleekselderij, lente ui, radijsjes, en de appel in dunne plakjes (de appel wel wassen maar niet schillen)
meng de creme fraiche met de yogonaise en doe de suiker erbij (evt. gembersiroop)
meng alles goed door elkaar in een grote kom
maak op smaak met peper en zout
Serveertip
Deze salade past prima op een buffet of bij een brunch. Ook is het een ideale begeleider voor bij een bbq in de zomer.