Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014
  • Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

  • Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

  • Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

  • Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

  • Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

    Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven

Dit gerecht is eigenlijk gemakkelijk te maken, grote hoeveelheden heb je niet nodig. Harissa kun je ook kopen in een Turks winkeltje, dit is een soort pasta. Die Harissa wat ik maak lijkt een beetje op 'n bouillonblokje. Deze is ook heel gemakkelijk zelf te maken voor het recept kun je kijken in het Kookboek Sauzen bij Harissa Pikante Variant recept. Als je roomkaas gebruikt is dit niet zo machtig of vult niet zo als wanneer je kookroom wilt gebruiken maar smaakt net zo lekker of zelfs nog lekkerder. Wil je het een licht zuur tintje geven kun je ook crème fraîche gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olijfolie
1 stukje (Kruiden)boter zie bv recept Klassieke Kruidenboter
1 theelepel Harissa zie bv recept Harissa
2 à 3 teentjes Knoflook
1 vers rood Pepertje
'n stukje Gember
150 gram Spekje
250 gram Rundergehakt
Gehaktkruiden
2 Uien
600 gram Aardappels of zie serveertip
500 gram Witlof (250 à 300 gram is ook wel genoeg voor ons)
200 gram (kastanje) Champignons
1 pak Roomkaas
3 Eieren
3 eetlepels Mosterd
200 gram geraspte Kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 180° C. Pak de wok en doe hierin een bodempje olijfolie samen met 'n klontje kruidenboter en een theelepel Harissa. Als alles gesmolten is en heet kan de knoflook, gember en pepertje erbij. Bak dit even licht bruin voeg er dan de spekjes bij en bak dit enkele minuten. Dan kan 't gehakt erbij samen met de gehakt kruiden. Bak 't gehakt rul. Voeg erdan de uien bij en bak deze glazig. Nu kunnen de (kastanje) champignons en witlof erbij. Laat alles even wat inkoken voor 'n paar minuutjes. Vul nu de ovenschaal eerst met vlees leg hierop een laagje aardappelschijfjes Schenk hierover 't mengel van roomkaas, mostard en eieren. Strooi als laatste hierop een laag geraspte kaas. Zet dan alles in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. Smakelijk eten.

Bron

Proeven en uitproberen

Serveertip

I.p.v. aardappels kun je er ook macaroni onder doen of rijst bij serveren. Als je macaroni of penne gebruikt zo is  200 gram wel voldoende. Even voorkoken niet vergeten. Wil je de mosterd smaak wat camoufleren kun je dit doen het beste doen met zo'n 3 eetlepels noten pesto. Roer deze onder de mosterd, roomkaas en eieren. Zet het gerecht voor +/- 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200° C.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-03-2014

Ik vind het leuk dat je mijn recept als inspiratie hebt gebruikt, maar het zou wel gepaster zijn om dit duidelijk bij de bron te vermelden.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-03-2014

Goh dat is toevallig, die van mij is bij-na hetzelfde. Kijk maar http://www.smulweb.nl/recepten/1417565/Ovenschotel-met-witlof-gehakt-en-kastanjechampignons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten