1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof wokken
  6. Witlof, Gehakt &; Champignons Gerecht uit de oven

Witlof, Gehakt &; Champignons Gerecht uit de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie
1 stukje (Kruiden)boter zie bv recept Klassieke Kruidenboter
1 theelepel Harissa zie bv recept Harissa
2 à 3 teentjes Knoflook
1 vers rood Pepertje
'n stukje Gember
150 gram Spekje
250 gram Rundergehakt
Gehaktkruiden
2 Uien
600 gram Aardappels of zie serveertip
500 gram Witlof (250 à 300 gram is ook wel genoeg voor ons)
200 gram (kastanje) Champignons
1 pak Roomkaas
3 Eieren
3 eetlepels Mosterd
200 gram geraspte Kaas



Witlof, Gehakt & Champignons gerecht uit de oven

1/4 stuk van de ovenschotel

1/4 stuk van de ovenschotel
Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven
Witlof, Gehakt & Champignons Gerecht uit de oven
Witlof, Gehakt & Champignons gerecht uit de oven

penne in de ovenschaal

penne in de ovenschaal
Witlof, Gehakt & Champignons gerecht uit de oven

penne en de rest zonder saus

penne en de rest zonder saus
Witlof, Gehakt & Champignons gerecht uit de oven

met saus

met saus

Dit gerecht is eigenlijk gemakkelijk te maken, grote hoeveelheden heb je niet nodig. Harissa kun je ook kopen in een Turks winkeltje, dit is een soort pasta. Die Harissa wat ik maak lijkt een beetje op 'n bouillonblokje. Deze is ook heel gemakkelijk zelf te maken voor het recept kun je kijken in het Kookboek Sauzen bij Harissa Pikante Variant recept. Als je roomkaas gebruikt is dit niet zo machtig of vult niet zo als wanneer je kookroom wilt gebruiken maar smaakt net zo lekker of zelfs nog lekkerder. Wil je het een licht zuur tintje geven kun je ook crème fraîche gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 180° C. Pak de wok en doe hierin een bodempje olijfolie samen met 'n klontje kruidenboter en een theelepel Harissa. Als alles gesmolten is en heet kan de knoflook, gember en pepertje erbij. Bak dit even licht bruin voeg er dan de spekjes bij en bak dit enkele minuten. Dan kan 't gehakt erbij samen met de gehakt kruiden. Bak 't gehakt rul. Voeg erdan de uien bij en bak deze glazig. Nu kunnen de (kastanje) champignons en witlof erbij. Laat alles even wat inkoken voor 'n paar minuutjes. Vul nu de ovenschaal eerst met vlees leg hierop een laagje aardappelschijfjes Schenk hierover 't mengel van roomkaas, mostard en eieren. Strooi als laatste hierop een laag geraspte kaas. Zet dan alles in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. Smakelijk eten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

I.p.v. aardappels kun je er ook macaroni onder doen of rijst bij serveren. Als je macaroni of penne gebruikt zo is  200 gram wel voldoende. Even voorkoken niet vergeten. Wil je de mosterd smaak wat camoufleren kun je dit doen het beste doen met zo'n 3 eetlepels noten pesto. Roer deze onder de mosterd, roomkaas en eieren. Zet het gerecht voor +/- 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200° C.

Bron

Proeven en uitproberen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top