Stoofpotje met bier

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014

Lekker mals stoofvlees met een heerlijke smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 Gr. Iers rundvlees in blokjes gesneden; 2 el. pittige mosterd; 50 Gr. boter; 1 rode ui in halve ringen gesneden; e knoflootenen gesnipperd; 100 Gr. spekreepjes; 200 Gr. Champignons in plakjes gesneden; 100 Gr. zilveruitjes; 1 el. Bloem; 1 flesje van 33 cl. Donkerbruin bier; 200 ml. Runderbouillon (van 1 tablet) 2 el. Azijn, 2 laurierblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan
sudderplaatje

Voorbereiding

Schep de blokjes vlees om met de mosterd. Verhit de boter in de stoofpan en braad het vlees rondom bruin. Schep uit de pan op een bord, afdekken met zilverfolie. In achtergebleven vet de ui en knoflook even bakken, daarna de spekjes 1 minuut. Vervolgens de champignons en uitjes toevoegen en nog even bakken op middelhoog vuur. De bloem erover strooien, even bakken en dan langzaam en onder voortdurend roeren de bouillon, het bier en de azijn toevoegen. Het vlees weer toevoegen met het laurierblaadje.
De stoofpan op een sudderplaatje 3 a 4 uur stoven.

Bereidingswijze

Zie voorbereiding

Bron

Gall en Gall

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en sperzieboontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten