Spaanse spinazietortilla

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014
  • Spaanse spinazietortilla

    Spaanse spinazietortilla

    Spaanse spinazietortilla

Spaanse spinazietortilla.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg vastkokende aardappelen
100 g uien
1 rode en 1 groene paprika
100 g diepvriesspinazie, ontdooid (alternatief: verse bladspinazie)
8 eieren
200 ml melk
10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
peper
1 theel. paprikapoeder, edelzoet
5 eetl. olijfolie
100 g ajvar* (kant-en-klare paprika-kruidenpasta uit de supermarkt)
2 rode chili's, fijngehakt
verse marjolein

Ingrediten voor de ajvar:
1 glas ingemaakte rode paprika's
6 eetl. tomatenpuree
1-2 rode chili's
1 knoflookteentje
1 snufje zout
1 snufje peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met schil ca. 20 minuten. Maak de uien schoon en snijd in grote blokjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de pitten en snijd de paprika in 2 cm grote blokjes. De spinazie grof hakken. Meng de eieren met melk, 8 eetl. sojasaus, peper, paprikapoeder en 2 eetl. olijfolie. Pel de aardappelen en snijd in 1 cm grote blokjes. Verhit 3 eetl. olie in de pan. Bak de aardappelen ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, paprika, en spinazie toe en bak alles nogmaals 2 minuten. Voeg het eimengsel toe en verhit alles nog even. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak alles 20 minuten bij 200 C (gas 3, heteluchtoven 180 C). Roer de ajvar met chili en 2 eetl. sojasaus tot een gladde paprikasaus. Neem de pan uit de oven en laat even afkoelen. Leg de tortilla op een groot bord of een schaal en snijd in stukken. Garneer met marjolein en zwarte peper en serveer met de paprikasaus.~Kook de aardappelen met schil ca. 20 minuten. Maak de uien schoon en snijd in grote blokjes.


Snijd de paprika in vieren, verwijder de pitten en snijd de paprika in 2 cm grote blokjes. De spinazie grof hakken. Meng de eieren met melk, 8 eetl. sojasaus, peper, paprikapoeder en 2 eetl. olijfolie. Pel de aardappelen en snijd in 1 cm grote blokjes. Verhit 3 eetl. olie in de pan. Bak de aardappelen ca. 4 minuten op hoog vuur. Voeg de uien, paprika, en spinazie toe en bak alles nogmaals 2 minuten. Voeg het eimengsel toe en verhit alles nog even. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak alles 20 minuten bij 200 C (gas 3, heteluchtoven 180 C). Roer de ajvar met chili en 2 eetl. sojasaus tot een gladde paprikasaus.
Neem de pan uit de oven en laat even afkoelen. Leg de tortilla op een groot bord of een schaal en snijd in stukken. Garneer met marjolein en zwarte peper en serveer met de paprikasaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten