Teriyaki-eendenborst op belugalinzen

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014
  • Teriyaki-eendenborst op belugalinzen

    Teriyaki-eendenborst op belugalinzen

    Teriyaki-eendenborst op belugalinzen

Teriyaki-eendenborst op belugalinzen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de Teriyaki-eendenborst:

2 eendenborsten

1 chili

30 g gember

80 ml Kikkoman Teriyaki marinade

50 ml raapolie

50 ml sherry

1 eetl. bruine suiker

sap van een verse sinaasappel


Voor de belugalinzen:

120 g belugalinzen (alternatief gele of rode linzen)

bosje peterselie

2 sjalotjes, klein

1 wortel, klein

100 g selderij

20 g boter

1 eetl. pernod

120 ml Kikkoman Wok sauce

100 ml groentebouillon

nootmuskaat, vers gemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de eendenborsten en snijd de huidzijde ruitvormig in. (Let op! Alln de huid, niet het vlees!) Snijd de chili's fijn (wie niet zo van scherp houdt, moet de pitjes verwijderen). Schil de gember en hak deze fijn. Maak een marinade van de Teriyaki marinade, olie, sherry, bruine suiker, gember, chili en het sap van een sinaasappel. Laat de eendenborsten daarin ca. 2 uur trekken.


Leg vervolgens het vlees met de vetzijde (huid) naar beneden in een koude pan. Zet het vuur op driekwart, zodat het vet langzaam vrijkomt en de eendenborst aan de huidzijde knapperig wordt. Zodra de huid knapperig gebraden is, de eendenborst omdraaien en nog 2 minuten braden. Uit de pan nemen, op een bakplaat leggen, met de overige marinade bestrijken en bij 130 C ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven bakken. Hierna ca. 5 minuten afgedekt laten rusten.Was de belugalinzen en breng aan de kook in een pan met ca. 500 ml zout water bij matige hitte, laat ca. 30 minuten sudderen. Eruit nemen en koud afwassen.


Hak de peterselie fijn. Schil en snijd de sjalotjes, de wortel en de selderij. Bak in een pan met gesmolten boter de sjalotjes en de linzen glazig. Voeg na ca. 2 minuten de wortel en selderijblokjes toe en blus af met de pernod, de Wok sauce en de bouillon. Als de vloeistof verkookt is, het geheel met peper en nootmuskaat op smaak brengen. Roer de peterselie erdoor en serveer het gerecht lauwwarm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten