Heerlijke Bosschebollen

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Heerlijke Bosschebollen

    Heerlijke Bosschebollen

    Heerlijke Bosschebollen

een lekkere bosschebol voor bij de koffie/thee tussendoor wanneer je er maar trek in hebt

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
80 gram boter
2 dl water
snufje zout
100 gram bloem
4 eieren
1/4 dl slagroom plus wat extra voor het toefje

1 zakje vanillesuiker
150 gram poedersuiker
1 eetlepel slagroom
1 reep van melkchocolade, 40 gram.
paar moccaboontjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

over op 200 graden zetten

Bereidingswijze

De boter met het water en het zout al roerend aan de kook brengen.
In een keer alle bloem erbij roeren en het deeg flink roerend verwarmen, tot het glad is en van de pan loslaat. De pan van het vuur nemen, wat laten afkoelen en een voor een de eieren erbij roeren en laten opnemen.
Het laatste ei loskloppen en in gedeelten toevoegen.
Het deeg moet lobbig, glad en glanzend zijn. De bakplaat met bakpapier bekleden en hierop 8 deegbergen scheppen, met tussenruimten van 5 cm. De bakplaat midden in een warme oven van 200 graden zetten en de soezen in 30 minuten gaar en goudbruin bakken, ze voelen dan licht aan.
De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen, in een spuitzak doen en de afgekoelde soezen met het spuitmondje inprikken en volspuiten.(overgebleven slagroom gebuiken op het eind)
Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met de slagroom(of griekse yochert) tot een dik glanzend glazuur roeren. De chocolade smelten tot 35 graden en het glazuur erbij roeren (en afgedekt warm houden boven een pan met kokend water). De soezen door het glazuur halen en dit laten opstijven op een rooster.

Bron

vriendin

Serveertip

bollen met een toefje slagroom bespuiten en koffieboontje erop

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eveliene_b avatar
eveliene_b

Doorsturen

Home Recepten