Walnootkaas met gekaramelliseerde appel

  • Amuse
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-03-2014
  • Walnootkaas met gekaramelliseerde  appel

    Walnootkaas met gekaramelliseerde appel

    Walnootkaas met gekaramelliseerde appel

Wijntip: 2012 Gewurztraminer d'Alsace

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 appel

1 walnootkaas

1/2 ui

3 el olijfolie

Peper

1 1/2 el suiker

1 el citroensap

Amuselepels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en snij de appel in kleine blokjes. Haal de noten van de kaas af en snij de ui in halve ringen. Verhit een pan met olijfolie en fruit hierin de uitjes aan. Zodra de uien glazig zijn, de appel toevoegen. Kruid het met peper. Voeg de suiker toe en schep het goed om. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur af. Maak een mes warm in warm water en snij de kaas in kleine blokjes die op de amuselepels passen. Snij de walnoten die op de kaas zaten door midden. Verwarm een pan zonder boter of olie en rooster de walnoten hierin totdat ze bruin zijn. Leg de blokjes kaas op de amuselepels en schep de gekaramelliseerde appel erbovenop. Leg hierboven op de geroosterde walnoten.

Bron

www.lidl.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten