1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Saus
  6. Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Door: deonart

  • Chinees, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2014

Ingrediënten 6 personen


1 kg speklappen, 1 e zonnebloemolie, 3 teentjes knoflook, 3 cm verse gember-fijn, 1 tot 2 verse rode pepers-fijn, 2 lente-uitjes-fijn, 1-6 e bruine suiker (meer als je van zoet houd), 2 e witte rijst azijn, 3 e vissaus, 1-2 e lichte sojasaus, 3 e hoisinsaus,kookvocht


Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus
Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Chinese speklap bereiding, krijgt je in honderde soorten, deze vond ik wel lekker als bijgerecht bij gebakken rijst (Chinese nasi)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook speklappen gaar en giet af, maar bewaar kookvocht. 2. Laat het vlees afkoelen en snijd speklappen in stukken van 4 cm lang. 3. Verhit olie in een pan en bak speklapje bruin in olie en haal uit pan. 4. Roerbak de knoflook, gember, rode peper en lente-ui in overgebleven olie tot geuren vrij komen. 5. Meng de bruine suiker, rijst azijn, vissaus, sojasaus, hoisinsausen kookvocht en voeg bij groentemengsel.6. Bak het geheel tot saus is wat ingedikt en wat stroperig word. Zo 30-40 min.(hoe meer suiker je gebruikt hoe meer krijgt het een karamel smaak). 7. Voeg vlees weer toe aan saus en roerbak tot alles goed vermengd zijn en het vlees goed warm.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top