Gegrilde biefstuk met chili-tomatensaus
Weer eens iets anders op de barbeque.
Ingrediënten 1 persoon
4 biefstukken2 tenen knoflook
1 rode peper
4 el olijfolie
1 tl zout
8 el zoete chilisaus (flesje 250 ml)
1 pakje tomatenblokjes (390 g)
Benodigdheden
BBQ
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue aan. Maak met een scherp mes 4-5 kleine inkepingen aan 1 kant van de biefstuk. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Duw de plakjes in de inkepingen in het vlees.
2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de olie en het zout. Laat de biefstukken hierin minimaal 30 min. marineren.
3. Meng de chilisaus en tomatenblokjes in een kommetje. Gril de biefstukken op de barbecue in 5 min. medium. Keer halverwege.
Serveer met de chili-tomatensaus. Lekker met een gegrilde maiskolf en gepofte aardappel.
Bron
ah.nl