Gegrilde biefstuk met chili-tomatensaus

Weer eens iets anders op de barbeque.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 biefstukken
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 el olijfolie
1 tl zout
8 el zoete chilisaus (flesje 250 ml)
1 pakje tomatenblokjes (390 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

BBQ

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan. Maak met een scherp mes 4-5 kleine inkepingen aan 1 kant van de biefstuk. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Duw de plakjes in de inkepingen in het vlees.
2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de olie en het zout. Laat de biefstukken hierin minimaal 30 min. marineren.
3. Meng de chilisaus en tomatenblokjes in een kommetje. Gril de biefstukken op de barbecue in 5 min. medium. Keer halverwege.

Serveer met de chili-tomatensaus. Lekker met een gegrilde maiskolf en gepofte aardappel.

Bron

ah.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten