Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2014
  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

  • Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

    Hartige taart met prei, tomaatjes en mozzarella

Dit is een hartige taart die in een handomdraai is gemaakt. Erg simpel maar wel lekker. Ik heb voor het gemak gewoon kant en klare plakjes deeg gebruikt.
Door de verse groenten die je gebruikt krijg je toch voldoende vitaminen binnen. Je kunt het als hoofdgerecht eten maar ook op een buffet of bij een brunch is dit een leuk gerecht. En blijft er alsnog iets over, geen probleem want ook koud is dit een heel lekker hapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 st prei
8 tomaatjes
2 uien
200 gram gekookte ham (in reepjes)
2 bollen mozzarella
4 eieren
200 ml cre fraiche
1 rol bladerdeeg, of 7 plakjes
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Beboter een springvorm en bekleed deze met de plakjes deeg
fruit de ui met de prei ongeveer 10 minuten
doe het geheel in de springvorm
strooi de hamreepjes eroverheen
dan de schijven mozzarella en de gehalveerde tomaatjes
verdeel het ei/creme fraiche mengsel eroverheen
bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
haal de taart uit de oven en laat hem nog even staan (stollen) voordat je hem aansnijd

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-01-2015

Hoi Cecile. Fijn om te horen dat jullie deze ook zo lekker vonden. Groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 31-01-2015

Heerlijke taart net als de griekse spinazie fetataart van Schnuckie. Ik had ze beide gemaakt voor een lunch tijdens een overleg met mijn collega's. Lieve groet Cecile

standaardmolen avatar
standaardmolen 23-11-2014

Hallo, dit recept ga ik bewaren in m'n kookboek, ga hem zeker eens maken. Bedankt en Groeten, Leni

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-05-2014

Loes bedankt voor de foto en fijn om te horen dat je hem super lekker vond :)

zizypha avatar
zizypha 10-04-2014

Wat pittige mosterd op de bodem gesmeerd en thijm en wat knoflook gebruikt en geen zout toegevoegd. Prima gelukt.

Sanni3 avatar
Sanni3 06-04-2014

deze wil ik zeker een keer maken :)

miriam1363 avatar
miriam1363 04-04-2014

Afgelopen weekend gemaakt en was een succes! Zeker voor herhaling vatbaar

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-03-2014

Moniek bedankt voor de foto. En leuk om te horen dat jullie het heerlijk vonden dat dat hij voor herhaling vatbaar is :)

KoenKeukenprins avatar
KoenKeukenprins 22-03-2014

Ook lekker om restjes aardappel en bloemkool in te stoppen! Vanavond geprobeerd, groot succes.

jchulskerprenen avatar
jchulskerprenen 21-03-2014

Ik heb je recept meegenomen het lijkt me erg lekker dank je wel.groetjes joke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten