2 st prei
8 tomaatjes
2 uien
200 gram gekookte ham (in reepjes)
2 bollen mozzarella
4 eieren
200 ml cre fraiche
1 rol bladerdeeg, of 7 plakjes
peper en zout
Dit is een hartige taart die in een handomdraai is gemaakt. Erg simpel maar wel lekker. Ik heb voor het gemak gewoon kant en klare plakjes deeg gebruikt.
Door de verse groenten die je gebruikt krijg je toch voldoende vitaminen binnen. Je kunt het als hoofdgerecht eten maar ook op een buffet of bij een brunch is dit een leuk gerecht. En blijft er alsnog iets over, geen probleem want ook koud is dit een heel lekker hapje.
Beboter een springvorm en bekleed deze met de plakjes deeg
fruit de ui met de prei ongeveer 10 minuten
doe het geheel in de springvorm
strooi de hamreepjes eroverheen
dan de schijven mozzarella en de gehalveerde tomaatjes
verdeel het ei/creme fraiche mengsel eroverheen
bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
haal de taart uit de oven en laat hem nog even staan (stollen) voordat je hem aansnijd
wilmiewillemse 31-01-2015
Hoi Cecile. Fijn om te horen dat jullie deze ook zo lekker vonden. Groetjes van Wilmie
Cecileg 31-01-2015
Heerlijke taart net als de griekse spinazie fetataart van Schnuckie. Ik had ze beide gemaakt voor een lunch tijdens een overleg met mijn collega's. Lieve groet Cecile
standaardmolen 23-11-2014
Hallo, dit recept ga ik bewaren in m'n kookboek, ga hem zeker eens maken. Bedankt en Groeten, Leni
wilmiewillemse 07-05-2014
Loes bedankt voor de foto en fijn om te horen dat je hem super lekker vond
zizypha 10-04-2014
Wat pittige mosterd op de bodem gesmeerd en thijm en wat knoflook gebruikt en geen zout toegevoegd. Prima gelukt.