1. Home
  2. Recepten
  3. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  •  , Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2014

Ingrediënten 10 personen


Voor het beslag:
125 ml melk
125 ml water
110 gram boter
5 gram suiker
70 gram gezeefde bloem
2 eieren
Beetje zout
Vulling;
Slagroom
Beetje (vanille) suiker
Beetje citroensap
Topping:
75 gram pure chocola in stukjes
75 ml creme fraiche


Verder heb je nodig


Steelpan
Garde / Spatel
Oven
Glazen kom
Spuitzak


Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes

Heerlijke slagroomsoesjes, met eventueel een chocoladetopping. Ideaal voor op een feestje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de oven aan op 250 graden.

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de melk, de boter, het zout en de suiker.Voeg van het vuur af in 1 keer de bloem toe en roer goed door.Zet de pan weer op het vuur en roer tot de massa als een bol van de wanden loslaat (ongeveer 2 minuten).Haal de pan weer van het vuur en laat de massa iets afkoelen.Roer er krachtig een voor een de eieren door. Voeg een nieuw ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Roer tot er een mooi egaal beslag ontstaat. Vul er een spuitzak mee en spuit kleine bolletjes op 2/3 lagen bakpapier (dit om verbranden van de onderkant tegen te gaan.
Zet de soesjes in de oven en draai de temperatuur terug naar 150 graden.
Laat ze voor minimaal 20 minuten in de oven staan.
Open de overdeur niet! Anders zakken de soesjes als pudding in elkaar.
Als ze klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
--------------
Maak nu de chocoladetopping.
Breng de creme fraiche zachtjes aan de kook.
Leg de chocola in stukjes in een glazen kom.
Schenk de creme fraiche over de chocola en laat 2 minuten staan.
Na 2 minuten: begin langzaam vanuit het midden met kleine rondjes draaien.
Maak deze steeds groter totdat het een mooie chocoladecreme is.
Zet aan de kant tot gebruik.
---------------
Maak nu de vuling.
Maak een grote maatbeker vetvrij dmv wat citroendruppels en een doekje.
Schenk hier de slagroom in en voeg de suiker toe.
Klop dit tot een stevige slagroom ontstaat.
---------------
Afmaken:
Vul een stuitzak met de slagroom.
Maak gaatjes in de soesjes en spuit er wat slagroom in.
Maak af door het soesje in de chocola te dopen.
Zet in de koelkast tot gebruik.

Bron

Divers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hunter66


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hunter66
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top