1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Salade van wortel,gerookte paling en mierikswortelcreme

Salade van wortel,gerookte paling en mierikswortelcreme

Door: tortilla68

  • Europees, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2014

Ingrediënten 4 personen


2-3 wortelen,zout,peper,teel.lichtbruine basterd,kg.ger.paling,3 eetl.
arachide-olie,2 verse koreandertakjes,3 eetl.room,mierikswortelsaus
ringen van 1 lente-ui.


Verder heb je nodig


Dunschiller,mandoline of snijmachine,scherp koksmes,garde,meng-
kom,snijplank,afdekfolie.

Salade van wortel,gerookte paling en mierikswortelcreme
Salade van wortel,gerookte paling en mierikswortelcreme

Ook als amuse te gbruiken.......

Ontdek meer:

Voorbereiding

De wortelen schillen,in lange plakken-en dan in fijne julienne snijden.Op smaak brengen met zout,peper en suiker en minimaal
12 uur in de koeling marineren.
Paling fileren,in stukken snijden,afdekken en wegzetten.
Koreander met olie in een vijzel stampen,room opkloppen en
lente-ui in ringen snijden.

Bereidingswijze

De wortel uit drukken en het vocht bewaren.
In ringen drukken,de ringen verwijderen en de paling arrangeren.
Koreander-en wortelvocht om de taartjes napperen.
De room met mierikswortel en uienringen mengen en een
quenelle opde paling dresseren.

Serveertip

Met warm stokbrood en citroenboter serveren.

Bron

Belgisch kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tortilla68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top