Strudel met rode kool en brie
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!
Ingrediënten 2 recipe.people
Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brieEn eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 707,30 kcal |
Koolhydraten | 81,72 g |
Eiwitten | 16,19 g |
Vetten | 32,23 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 C. Snijd de appel en brie in plakjes en snipper de ui.
Bereidingswijze
Bak de ui en de appel samen, en doe dan het potje rode kool erbij met het teentje knoflook, de rozijnen, en naar smaak rozemarijn, balsamicoazijn, stroop en peper en zout. Verwarm dit en proef of het goed op smaak is.
Maak de 4 (ontdooide) plakjes bladerdeeg 2 om 2 aan elkaar, zodat je twee langwerpige plakken hebt. Verdeel hierover het rodekool/appel mengsel in het midden. Leg daarop de plakjes brie. (Hoeveelheid naar smaak, ik vind hoe meer hoe beter;) Vouw het bladerdeeg dicht. Bestrijk het met ei/melk en zet het voor 15-20 mintuen in de oven.
Serveertip
Serveren op een bedje van rucola en pijnboompitjes. Of maak er een salade bij.