Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

  • Europees, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2014
  • Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

  • Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

  • Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

    Super leuke opgerolde saucijzenbroodjes (snack)

De smaak is hetzelfde als het alom bekende saucijzenbroodje, alleen de presentatie is veel leuker. Daarnaast kun je met de gehaktvulling eindeloos experimenteren. Je kan het gehakt super pittig maken of lekker kruidig, Grieks gehakt, Mexicaans, of Aziatisch. Het is allemaal lekker. Dit zijn leuke snacks op bijvoorbeeld je verjaardag of bij de borrel met je vrienden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg (diepvries)
500 gr gehakt
2 eieren
1 el sambal oelek
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
1 t nootmuskaat
1 witte boterham geweekt in melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, bakpapier.

Bereidingswijze

Bladerdeeg ontdooien en uitrollen op een lap plastic vershoudfolie. 1 ei klutsen en bewaren. Gehakt nemen en het aanmaken met het tweede ei, sambal, zout, peper, nootmuskaat en een, geweekt in melk sneetje witbrood. Meng goed door elkaar zodat alles goed verdeeld is en proef even. Breng gehaktmengsel nu gelijkmatig aan over de lap bladerdeeg. Laat een randje vrij. Pak het vershoudfolie met twee handen en rol gelijkmatig op tot een strakke rol. Als je zover bent het uiteinde van het deeg insmeren met eimengsel. Nu goed op elkaar drukken. Neem een scherp mes en snijd plakjes van de rol. Smeer het deeg van de plakjes in met de rest van het ei want dan wordt hij mooi bruin. Leg ze op een bakplaat op bakpapier in een op 200 graden voorverwarmde heteluchtoven en bak in 20-22 minuten mooi bruin en gaar. Smullen maar.

Serveertip

Warm en koud erg lekker.

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 19-03-2014

Neem het mee.Dank je wel Alex.Groetjes Ineke

estherbakermans avatar
estherbakermans 17-03-2014

het viel hier goed in smaak alex een leuk recept dank je wel

Fressnapf avatar
Fressnapf 15-03-2014

Goedzo Ria, dat heb je heel netjes gedaan! Is een leuk hapje want met de vulling is eindeloos te varieren. Ik had ze gemaakt, diverse kruidenvullingen, voor mijn verjaardag. ^O^

riawes avatar
riawes 15-03-2014

Hey Alex zojuist je recept gemaakt maar dan met Griekse kruiden (met jouw kruidenmengsel recept) ze zijn heerlijk. Volgende keer een ander kruidenmengsel toevoegen Groet van Ria

Witje03 avatar
Witje03 14-03-2014

Ziet er heerlijk uit! Ik heb 'm bewaard en ga hem zeker snel eens uitproberen! Fijn weekend! As

omajan avatar
omajan 13-03-2014

Dat ziet er lekker uit. Dit ga ik snel proberen. Groetjes Marianne

hermien_kg avatar
hermien_kg 13-03-2014

Ziet er heerlijk uit. Ik zet het al vast in mijn kookboek. Bedankt en groetjes, Hermien

estherbakermans avatar
estherbakermans 13-03-2014

leuk idee alex ga het vrijdag zo maken als borrel hapje ik doe door het gehakt vaak gehakte groenten om zo ongemerkt toch nog extra vitamine binnen te krijgen en het brengt ook het gehakt lekker op smaak gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten