1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Ovenschotel witte bonen met kippenlevertjes spekjes paprika en prei

Ovenschotel witte bonen met kippenlevertjes spekjes paprika en prei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2014

Ingrediënten 2 personen


1 pot (720 gram) witte bonen of 200 gram gedroogde witte bonen
150 gram kippenlevertjes
50 gram magere gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 middelgrote ui
1 rode paprika
1 dunne prei
peper, zout
1 eetlepel witte balsamico-azijn
50 gram geraspte belegen kaas
paar druppels worcestersaus


Verder heb je nodig


Ovenschaal
wok
vergiet


Kippenlevertjes, witte bonen en wat gemengde groenten vormen deze lekkere ovenschotel
Kippenlevertjes, witte bonen en wat gemengde groenten vormen deze lekkere ovenschotel

Witte bonen zijn een lekkere combinatie met gebakken kippenlevertjes, spekjes, paprika en prei. Gegratineerd met kaas!
Je kunt natuurlijk ook gedroogde wittebonen nemen. Week ze een nacht voor en kook ze (zonder zout, dat is sneller!) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Volg daarna gewoon mijn recept.
Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon. Snij deze in kleine blokjes,
Maak de prei schoon en snij in kleine ringetjes,
Doe de bonen in een vergiet, spoel af met warm water en laat goed uitlekken
Maak de kippenlevertjes schoon (verwijder zeentjes, vetstukjes en andere ongerechtigdheden). Snij de kippenlevers in kleinere stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in de wok, Bak hierin de spekreepjes knapperig.
Voeg de uisnippers toe en bak mee tot glazig. Preiringetjes erbij. Even 2 minuten meebakken,
Doe nu de kippelevertjes in de pan. Bak mee tot het roze aan de buitenkant verdwenen is. Paprikastukjes en witte bonen erbij.
Alles goed door elkaar mengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.
Doe nu ales over in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met sla of tomatensalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top