1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes

Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2014

Ingrediënten 2 personen


1 pot (720 gram) witte bonen of 200 gram gedroogde witte bonen
150 gram kippenlevertjes
50 gram magere gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 middelgrote ui
1 rode paprika
1 dunne prei
peper, zout
1 eetlepel witte balsamico-azijn
50 gram geraspte belegen kaas
paar druppels worcestersaus


Verder heb je nodig


Ovenschaal
wok
vergiet

Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes
Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes
Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes
Gegratineerde wittebonenschotel met kippenlevertjes, spekjes

Heerlijke wittebonen (deze keer uit een pot) vormen deze keer een verrukkelijk combinatie met de snel gebakken kippenlevertjes, spekjes, paprika en prei. Gegratineerd met kaas!
Een heerlijke snelle, voedzame maaltijd.
Je kunt natuurlijk ook gedroogde wittebonen nemen. Week ze een nacht voor en kook ze (zonder zout, dat is sneller!) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Volg daarna gewoon mijn recept.
Eet smakelijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon. Snij deze in kleine blokjes,
Maak de prei schoon en snij in kleine ringetjes,
Doe de bonen in een vergiet en spoel deze heel goed af.
Maak de kippenlevertjes schoon (verwijder zeentjes, vetstukjes en andere ongerechtigdheden). Snij de kippenlevers in kleinere stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok,
Bak hierin de spekreepjes knapperig.
Voeg de uisnippers toe en bak mee tot glazig. Preiringetjes erbij. Even 2 minuten meebakken,
Doe nu de kippelevertjes in de pan. Bak mee tot het roze aan de buitenkant verdwenen is. Paprikastukjes en witte bonen erbij.
Alles goed door elkaar mengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.
Alles in de ovenschaal.
Kaas erover strooien en dan in de oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met een groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top