Super lekkere pittige piri piri kiphapjes
- Portugees, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-03-2014
Lekker snel, super mals, pittig en makkelijk zo uit de pan op het bord. Even laten afkoelen, kluiven en smullen. Kan ook in de oven en in de zomer buiten op de barbecue.
Ingrediënten 2 personen
1 kilo kippenvleugeltjes1 t pikante paprika poeder
1 t uien poeder
1 t knoflook poeder
1 t gember poeder
1 t gemalen kardemom
1 t gemalen oregano
1 t zeezout
Halve tot 1 t cayennepeper
Scheutje olijfolie
Benodigdheden
HapjespanBereidingswijze
Eerst kruidenmengsel maken. Doe alles in een schaaltje en meng goed door elkaar. Marineer de kip ermee en giet tenslotte een klein beetje olijfolie op de kip. Doe een klein beetje braadboter met olijfolie in een (hapjes) pan met deksel. Laat goed heet worden. Bak snel om en om knapperig en lekker bruin. Kardemom is echt het lekkerste, zit ook in speculaaskruiden. Heb je dat niet gebruik dan gemberpoeder. Erg lekker als hapje.
Serveertip
Lekker bij de borrel of buffet zoals verjaardag.
Laatste reacties
Klinkt lekker, en snel. Ik ga het binnenkort proberen.
Heb het bewaard in kookboek hapjes. Zaterdag weer een avondje met de vriendengroep, lijkt me daar erg geschikt voor. Bedankt hoor, groet van Ankie
Dank je Alex,ga het uitproberen.Is misschien een optie voor de paasbrunch.Groetjes Ineke
ook deze bewaar ik alex altijd leuk om een nieuwe marinade te proberen gr esther