1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Geroerbakte tofoe met lente ui

Geroerbakte tofoe met lente ui

Door: Veertje11

  • , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2014

Ingrediënten 4 personen


675-900 g stevige tofoe (11⁄2-2 blokken), drooggedept 3 el arachideolie of een neutrale olie, zoals druivenpit- of maiskiemolie 1 el geperste knoflook 1 el geschilde en geraspte gemberwortel (naar keuze) 2 gedroogde chilipepers (naar keuze) 1-2 bundels lente-uitjes, in stukken van 5 cm, witte en groene delen apart (in totaal ca. 200 g) 80 ml Groentebouillon of water 2 el sojasaus, of naar smaak 1 el geroosterd sesamzaad


Geroerbakte tofoe met lente ui

Het lekkere recept op de foto!

Het lekkere recept op de foto!

Een heel lekker niet al te moeilijk roerbakgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tofoe in blokjes van 1,5 cm. Verhit de olie in een grote wok, liefst met antiaanbaklaag. Roerbak de knoflook, gember en desgewenst de chilipepers circa 10 seconden in de hete olie. Voeg de tofoe en witte delen van de lente-uitjes toe. Bak de tofoe in enkele minuten lichtbruin; schep af en toe om. Voeg de bouillon toe, blijf roeren en laat hem voor de helft verdampen. Warm de groene delen van de lente-uitjes 30 seconden mee.
Voeg de sojasaus toe, roer en breng vervolgens het gerecht eventueel verder op smaak. Garneer naar keuze en serveer.

Bron

Devegatarier.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Veertje11
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top