Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2014
  • Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

    Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

    Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

Dit is geen gewone kruidenboter, dit is super kruidenboter met een ster. Er zijn diverse restaurants die ze zo presenteren. Ik was onlangs jarig en heb voor iedereen vele hapjes gemaakt er was van alles. Deze is heel universeel, je kan er van alles mee doen. Bak er je biefstukje in, vul er paddenstoelen mee op, leg op de entrecote, bak er je lamskoteletten in, smeer op broodjes, bak er vis of krielaardappel in of vul er grote aardappels mee. Proef zelf maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
De kruiden:

2 el verse peterselie
1 el verse basilicum
1 el salie
1 el verse tijm
1 el verse bieslook

Marinade:

2 teentjes knoflook
1 el vers geperst citroensap
1 tl citroen zest (schil)
Snufje vers gemalen zwarte peper
1 tl zeezout
halve tl worcestersaus

500 gr ongezouten roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal

Bereidingswijze

Haal de boter uit de koelkast en laat 3 uur liggen want zo is hij lekker zacht en te makkelijk te bewerken. Neem verse kruiden, kan je overal kopen en snijd deze heel erg fijn. Pers knoflook, rasp een stukje citroenschil en pers de rest van de citroen uit. Meng dan de opgewarmde boter met alle gesnipperde kruiden, voeg citroenschil toe, vers geperst citroensap, worcestersaus en peper en zeezout. Zorg ervoor dat alles goed en gelijkmatig door elkaar gemend is. Verdeel mengsel over vier kleine tupperware bakjes met deksel en vries er drie in. Dan is het onbeperkt houdbaar. Met dit heerlijke goedje kan je veel doen zoals reuzenchampignons of aardappels vullen, eten op warm stokbrood, maar heerlijk met lamskoteletten, op biefstuk, entrecote en bij vis. Ook uitermate geschikt op feestjes, camping, barbecue, verjaardagen en bij gourmet of bij een buffet. NB. Als je geproefd hebt kun je hem eventueel nog aromatischer maken met wat dragon.

Bron

Gekregen van een bekende chefkok, beetje aangepast naar smaak.

Serveertip

Zie beschrijving.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

daniellavnistelrooij avatar

Misschien eens gewoon schrijven hoe het smaakt dat je hem meeneemt interesseert me niet echt...., schrijven om te schrijven 4 reactie,s en gewoon 0 info over het recept, beetje smulweb eigen, jammer...

poebeerr avatar
poebeerr 13-06-2016

Ik heb nog nooit kruidenboter zonder hulp van een zakje gemaakt, maar dit lijkt me een goed recept om dat eens wel te doen. Bedankt!

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 23-03-2014

Dank je wel,ga ik zeker proberen!

tina1951 avatar
tina1951 22-03-2014

Meegenomen en benieuwd hoe het smaakt ..Maak zelf altijd de" gewone" kruidenboter

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 19-03-2014

Meegenomen.Ga ik zeker binnenkort maken.Dank je wel en de groeten van Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten