1. Home
  2. Recepten
  3. Boter
  4. Kruidenboter
  5. Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2014

Ingrediënten 8 personen


De kruiden:

2 el verse peterselie
1 el verse basilicum
1 el salie
1 el verse tijm
1 el verse bieslook

Marinade:

2 teentjes knoflook
1 el vers geperst citroensap
1 tl citroen zest (schil)
Snufje vers gemalen zwarte peper
1 tl zeezout
halve tl worcestersaus

500 gr ongezouten roomboter


Verder heb je nodig


Schaal


Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!
Superdeluxe kruidenboter, de lekkerste die er is!

Dit is geen gewone kruidenboter, dit is super kruidenboter met een ster. Er zijn diverse restaurants die ze zo presenteren. Ik was onlangs jarig en heb voor iedereen vele hapjes gemaakt er was van alles. Deze is heel universeel, je kan er van alles mee doen. Bak er je biefstukje in, vul er paddenstoelen mee op, leg op de entrecote, bak er je lamskoteletten in, smeer op broodjes, bak er vis of krielaardappel in of vul er grote aardappels mee. Proef zelf maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de boter uit de koelkast en laat 3 uur liggen want zo is hij lekker zacht en te makkelijk te bewerken. Neem verse kruiden, kan je overal kopen en snijd deze heel erg fijn. Pers knoflook, rasp een stukje citroenschil en pers de rest van de citroen uit. Meng dan de opgewarmde boter met alle gesnipperde kruiden, voeg citroenschil toe, vers geperst citroensap, worcestersaus en peper en zeezout. Zorg ervoor dat alles goed en gelijkmatig door elkaar gemend is. Verdeel mengsel over vier kleine tupperware bakjes met deksel en vries er drie in. Dan is het onbeperkt houdbaar. Met dit heerlijke goedje kan je veel doen zoals reuzenchampignons of aardappels vullen, eten op warm stokbrood, maar heerlijk met lamskoteletten, op biefstuk, entrecote en bij vis. Ook uitermate geschikt op feestjes, camping, barbecue, verjaardagen en bij gourmet of bij een buffet. NB. Als je geproefd hebt kun je hem eventueel nog aromatischer maken met wat dragon.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zie beschrijving.

Bron

Gekregen van een bekende chefkok, beetje aangepast naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top