Kefta Tajine

Gehaktballes in tomatensaus op Marrokaanse wijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballetjes:


- 400 g lams- of rundergehakt


- 1 kleine ui, gesnipperd


- 2 tenen knoflook, fijngehakt


- 2 el fijngehakte bladpeterselie


- 2 el fijngehakte korianderblaadjes


- 1 tl ras el-hanout


- 1/2 tl cayennepeper


- 1/2 tl gemberpoeder


- 1 tl gemalen komijn


- 1 tl paprikapoeder


- 2 el olijfolie



Voor de saus:



- 1 ui, gesnipperd


- 2 tenen knoflook, fijngehakt


- 2 tl ras el-hanout


- 2 tl gemalen komijn


- 1/2 tl kaneel


- 1 tl paprikapoeder


- 2 blikken tomatenblokjes 400 g


- 2 tl harissa


- 4 el korianderblaadjes


- 4 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gebruik bij voorkeur een Tajine.

Bereidingswijze

- Meng gehakt, knoflook, ui, kruiden en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Vorm kleine balletjes van het gehakt.



-Verhit de olie in een brede koekenpan, bak de balletjes in 8 min. gaar. Haal ze uit de pan en leg apart.



-Verhit eventueel nog wat extra olie en bak de ui tot ze zacht is. Voeg knoflook, ras el-hanout, komijn, kaneel en paprikapoeder toe en bak 1 minuut, tot het begint te geuren. Roer de tomaatblokjes en harissa erdoor en breng aan de kook. Doe de deksel op de tajine en laat ongeveer 15 minuten sudderen tot een dikke saus.



- Doe de gehaktballetjes terug en laat nog 10 minuten doorsudderen.



-Maak 4 kuiltjes in de massa en breek in elk een ei. Laat nog op het vuur staan tot de eieren net gestold zijn.



- Strooi de korianderblaadjes erover en serveer met knapperig brood.

Bron

De complete Marokkaanse keuken en http://claudiaskitchencreations.blogspot.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dalaw avatar
dalaw

Doorsturen

Home Recepten