vegatarisch/veganistis Hachee met aardpeer en Belgisch bier

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2014
  • vegatarisch/veganistis Hachee met aardpeer en Belgisch bier

    Vegatarisch/veganistis Hachee met aardpeer en Belgisch bier

    Vegatarisch/veganistis Hachee met aardpeer en Belgisch bier

Echt een heerlijke hachee zonder vlees/vis van de website Vegetus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


500 gramseitan, in hapklare reepjes of rund van de vegatarische slager

250 gram champignons of andere paddestoelen, in kwarten of plakjes

4 grote uien, de lengte in reepjes gesneden

2 eetlepelsolie

4 tenen knoflook, gesnipperd

1 eetlepel (bruine) suiker of anderzoetmiddel

1 klein blikje tomatenpuree

4 eetlepels (1/4 kop)bloem

550 ml (2 1/3 kop) groente-bouillon

400 gram aardperen, in schijfjes (schillen mag, maar is niet noodzakelijk)

200 gram wortelen, in blokjes

1 1/2 theelepel gedroogde tijm

2 laurierbladeren

1/4 theelepel versgemalen peper

1 flesje niet al te zoet donker bier, zoals La Trappe Dubbel of Blauwe Chimay

zout naar smaak

1 eetlepel (witte wijn)azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote diepe pan

Bereidingswijze

Verhit op middelhoog vuur n eetlepel olie in een grote diepe pan en bak de seitan tot hij bruin en knapperig begint te worden. Doe de seitan over in een schaal en zet hem apart. Schraap met een houten spatel of lepel eventuele aangekoekte stukjes seitan uit de pan (het is niet erg als er kleine stukjes in de pan blijven kleven).Doe de tweede eetlepel olijfolie in de pan en bak daarin de uien en champignons tot de ui glazig begint te worden. Doe er eventueel een scheutje water bij als de inhoud van de pan te veel aanbakt. Voeg de knoflook, suiker en tomatenpuree toe, en laat het geheel nog 5 10 minuten smoren tot de uien zacht zijn. Doe nu de bloem erbij en laat ook die even meebakken.Giet de bouillon in de pan en roer goed zodat de bloem oplost in het vocht. Voeg de gebakken seitan, aardperen, wortelen en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Giet nu ook het bier in de pan. Laat het even schuimen, en meng het dan door het seitan-groentenmengsel.Breng de hachee opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en dek de pan gedeeltelijk af met een deksel (houdt een kiertje open). Laat het geheel 25 35 minuten zachtjes sudderen tot de blokjes aardpeer en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met wat extra zout en meng de azijn door de stoofpot.

Bron

Vegatus

Serveertip

=12pxServeer met frietjes, gekookte of gepofte aardappelen of rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten