Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2014
  • Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

  • Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

  • Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

  • Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

    Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

Het is weer eens wat anders. Lekkere romige hutspot met smaak dankzij de kerrie, peper en zout en gekookt in kippenbouillon. De gebakken uitjes als topping die voegen heel veel extra smaak toe. Probeer zelf en je wilt je hutspot nooit meer anders maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zak hutspotgroente, peen en ui.
5 flinke kruimige aardappels
Zeezout
1 el kippenbouillonpoeder
2 grote uien
1 el olijfolie
1 ambachtelijke slagersrookworst
Klontje roomboter of 1 el koksroom
1 t kerriepoeder
Vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, kookpan.

Bereidingswijze

Zet een pan op met royaal water, breng aan de kook en doe er een snufje zeezout in en 1 el kippenboullinpoeder. Voeg aardappels, peen en ui toe en kook in 20 minuten gaar. Doe in een andere pan water en laat de rookworst wellen op 80 graden, niet koken want dan gaat hij stuk en stromen de sappen weg. Kleine koekenpan nemen. 2 grote uien snipperen, olijfolie in de pan en gesnipperde ui lekker knapperig bakken. Hutspot afgieten en de mixer er in. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en zout. Voeg een klontje roomboter of koksroom uit de fles toe zodat het lekker romig wordt. Worst laten rusten, in plakjes snijden en erbij serveren naast de hutspot. Leg op de stamppot de gebakken uitjes. Die gebakken uitjes die voegen veel smaak toe.

Serveertip

Lekker met rookworst of een bal gehakt, saucijzen of boomstammen.

Laatste reacties

whhendriks avatar
whhendriks 25-11-2015

Geweldig lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten