1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Chutney
  5. Mango Chutney

Mango Chutney

Door: deonart

  • Afrikaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2014

Ingrediënten 1 personen


800 g geschilde mango zonder pit en in blokjes gesneden - 1 Granny Smith appel zonder vel en in blokjes gesneden - 2 rode uien, in blokjes - 1 gele en 1 rode paprika, in blokjes - 1 groene en 1 rode peper, in smalle halve ringen - voor de liefhebbers 2 t cayennepeper - 3 e gember, heel fijn - 1 volle t komijnpoeder - 1 volle t komijnzaden - 1 volle t witte mosterdzaden - 10 cm kaneelstokje in twee verdeeld - 8 e ciderazijn of witte wijnazijn - 8 e gewone kristalsuiker


Mango Chutney
Mango Chutney
Mango Chutney
Mango Chutney
Mango Chutney
Mango Chutney

Mijn Chinese vriendin Qin werkt nu in Groningen door de week en weekends komt zij altijd met een of ander verrassing van de Groningse markt of toko thuis. Afgelopen weekend was dit wijting visjes en kippenniertjes, maar ook o.a. reuze mangos en dat stop zij voor mij ook altijd wat in een zakje. Ik zei oo ik weet wel wat van de mangos te maken. Mango chutney! En mijn vriend wou dit wel proeven. Hij houd van echt hete eten zo deze mango chutney heb ik speciaal echt pittig gemaakt voor Gerrit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doen alle ingredienten in een grote kookpan en meng goed. 2. Breng aan kook en zodra de suiker gesmolten zijn doen je de vuur laag met deksel op pan. (de vocht lijk weinig, maar voeg geen azijn meer bij, want de fruit laat veel vocht los) 3. Kook voor 30-60 min. tot alles gaar is maar nog niet helemaal pap gekookt. Als er teveel vocht over is kook je de chutney even op hoog vuur tot er bijna geen vocht over is. 4. Verdeel mango chutney over gesteriliseerde potjes en schroef deksels goed aan. 5. Doen potjes op de kop en laat zo staan tot afgekoeld.

Serveertip

Bewaar op donker koele plaats en wacht 3 dagen voor smaken om goed te mengen. Als potje geopend is, houd het nog wel 3 weken in koelkast. Lekker met camembert, verse fruit, noten, geroosterd vis of vlees/worst of als saus op hamburger. Dit past ook heel goed bij een Afrikaanse Bobotie http://www.smulweb.nl/recepten/1144827/Enige-echte-bobotie-met-geelrijst of mijn warme aardappelsalade met chutney http://www.smulweb.nl/recepten/1359057/Warme-aardappelsalade of tomaten salade met chutney http://www.smulweb.nl/recepten/1411547/Voorjaars-menu-voor-de-goden

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top