Stamppotje rauwe witlof met spek en hard gekookte eieren

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Stamppotje rauwe witlof met spek en hard gekookte eieren

    Stamppotje rauwe witlof met spek en hard gekookte eieren

    Stamppotje rauwe witlof met spek en hard gekookte eieren

In plaats van stamppot rauwe andijvie nu eens stamppot rauwe witlof. Bijna op dezelfde manier gemaakt, maar wel met lekkere stukjes hard gekookt ei erdoor.
Voor ons een gerecht om vaker te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram kruimig kokende aardappelen
3 struikjes witlof
1 kleine ui
200 gram reepjes mager rookspek
1 eetlepel olie
2 hard gekookte eieren
1 flinke eetlepel mayonaise of halvanaise
2 theelepels pittige mosterd
peper, zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 770,47 kcal
Koolhydraten 54,46 g
Eiwitten 29,07 g
Vetten 46,83 g
Benodigdheden
Grote pan
koekenpan

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Pel de eieren en snij deze in grove stukken.
Kook de aardappelen gaar. Laat ze goed droogstomen.
Verhit de olie in de koekenpan, Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot ze glazig zien.
Maak de witlof schoon. Snij deze in hele dunne reepjes.Stamp de aardappelen fijn.
Roer de rauwe witlof, spekreepjes met ui, mayonaise en mosterd door de aardappelen.
Maak op smaak met peper en zout.
Zet de pan nog even op de warmtebron zodat alles goed wordt doorgewarmd.
Roer op het laatst de stukjes ei door de stamppot.
Is de stamppot te vast voeg er dan een beetje melk aan toe.

Serveertip

Lekker met saucijsjes of een gehaktbal.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten