Stamppotje rauwe witlof met spek en hard gekookte eieren
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
In plaats van stamppot rauwe andijvie nu eens stamppot rauwe witlof. Bijna op dezelfde manier gemaakt, maar wel met lekkere stukjes hard gekookt ei erdoor.
Voor ons een gerecht om vaker te eten.
Ingrediënten 2 personen
500 gram kruimig kokende aardappelen3 struikjes witlof
1 kleine ui
200 gram reepjes mager rookspek
1 eetlepel olie
2 hard gekookte eieren
1 flinke eetlepel mayonaise of halvanaise
2 theelepels pittige mosterd
peper, zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 770,47 kcal |
Koolhydraten | 54,46 g |
Eiwitten | 29,07 g |
Vetten | 46,83 g |
Benodigdheden
Grote pankoekenpan
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui.
Pel de eieren en snij deze in grove stukken.
Kook de aardappelen gaar. Laat ze goed droogstomen.
Verhit de olie in de koekenpan, Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot ze glazig zien.
Maak de witlof schoon. Snij deze in hele dunne reepjes.Stamp de aardappelen fijn.
Roer de rauwe witlof, spekreepjes met ui, mayonaise en mosterd door de aardappelen.
Maak op smaak met peper en zout.
Zet de pan nog even op de warmtebron zodat alles goed wordt doorgewarmd.
Roer op het laatst de stukjes ei door de stamppot.
Is de stamppot te vast voeg er dan een beetje melk aan toe.
Serveertip
Lekker met saucijsjes of een gehaktbal.