Hete peperoni calzone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2014

Heerlijke Calzone, recept van 24kitchen en heer gecopieerd als naslag

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Deeg

600gbloem
2tlzout
20ggist
300mllauw water
olijfolie

Tomatensaus

1ui
2teentjesknoflook
1eltomatenpuree
5tomaten
100mlrode wijn

Vulling

2eieren
1ui
0.5peperoni
1paprika
1rode peper
2tomaten
30grucola
100gricotta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Deeg
Kneed bloem, zout, gist, water en een scheutje olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn Verhit olie in een pan, fruit de ui en de knoflook en bak de tomatenpuree mee. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Blus af met de rode wijn en kook tot saus dikte. Pluk de oregano. Laat de saus afkoelen en breng op smaak met oregano, zout en peper.

Vulling
Kluts de eieren. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de peperoni in stukjes. Halveer de paprika en de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en peper fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de rucola fijn.

Hete peperoni calzone
Verwarm de oven voor op 220 C. Rol het deeg uit en bestrijk de randen met ei. Verdeel de saus over de helft van het deeg, beleg de saus met de vulling en verkruimel de ricotta erover. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en vouw de randen om. Besmeer de bovenkant met ei en prik een paar gaatjes in het deeg. Bak de calzone, op een hete bakplaat, in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron

http://www.24kitchen.nl/recepten/hete-peperoni-calzone

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten