Palmkool in sinaasappel/mandarijn sap

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2014

~Palmkool gekookt in sap van Sinaasappel en manderijn.
aangevuld met een handje gebakken pitten en nootjes

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
100 gram palmkool
1 sjalot
2 sinaasappels
1 mandarijn
0,5 appel
1 eetlepel azijn
1 Eetlepel pijnboonpitten
1 Eetlepel pompoenpitten
Paar gebroken walnoten
1 eetlepel olie (b.v. olijfolie)
Zout, peper, chilikruiden naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 pan
1 koekenpan
spatel

Voorbereiding

1: Snij de palmkool in kleine stukken. (de meeste mensen halen de steel/nerf uit de palmkool, ik heb dat niet gedaan). Snij ook de ui in kleine stukken
2: Pers de sinaasappels en de mandarijn en stop deze samen met de azijn in de pan.

Bereidingswijze

3: Stop de palmkool en de ui bij het sap en breng het langzaam aan de kook met de deksel erop. Laat het 15 minuten koken.
4: snij de appel in kleine stukken en stop deze na erbij. Laat het geheel nog een paar minuutjes koken.
5: Doe lepel olie in koekenpan en bak op half vuur de pitten en walnoten. Doe met wat zout, peper en chilikruiden naar smaak.

Serveertip

Bediening:
Doe in een diepbord de palmkool met ui en appel., giet hier de sap overheen.
Als laatste gooi er de gebakken pitten en noten op.

Eet smakelijk

Variatietip:
in plaats van palmkool, boerenkool
pitten en noten kunnen ook andere varianten zijn
dit recept is ook lekker met gegrilde zalm!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten