1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Door: eveliene_b

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2014

Ingrediënten 6 personen


Madam Jeanette peper
2 tl suiker (eventueel wat meer als het te zuur is)
1 theelepel zout
75 ml azijn
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
300 ml water
witte uien
rode uien
komkommer
1 wortel (kleine)


Verder heb je nodig


Schaal voor de kommerzuur.

Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode
Surinaams Zuurgoed (tafelzuur met komkommer, witte- en rode

Heerlijk pikante zoetzuur voor bij de nasi of bami, ook lekker op een boterham met kaas wel even uitlaten lekken.

Echt heel erg lekker bij gerechten met rijst die zelf niet zo pikant zijn of wel natuurlijk.
ik weet het bij mijn surinaamse nasi en Bami en op de boterham

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes.

Bereidingswijze

Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal.
Los de suiker en het zout in het water en azijn op; eventueel op smaak afmaken met de suiker en zout ; het azijnmengsel over de groenten in de schaal gieten. De kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal verdelen en de Madam Jeanette er bovenop leggen.Het geheel 1 uur laten intrekken.

Serveertip

Surinaams Zuurgoed kan met verschillende soorten groenten en fruit worden bereid; varieer eens met bloemkoolroosjes, groene mango, groene papaja

Bron

Surinaamse site



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top