Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

Een heerlijk stoofje met Griekse smaken. De smaak is lekker zoetig, maar niet teveel en pittig. Al die smaken trekken in het vlees en de saus is werkelijk heerlijk en wat geconcentreerd door inkoken. Dit is geen Stifado, maar lijkt er wel op. Mensen die goed zijn in smaken onderscheiden proeven en begrijpen waarom. Er zit veel in, maar is echt super makkelijk om zelf thuis te maken. Ik heb er hele mooie fotos van, maar omdat ik ze niet kan uploaden door dat gezeur met SW zet ik ze er later wel bij als het ooit weer normaal gaat functioneren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr doorregen runderriblappen
1 liter hete runderbouillon
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 el bloem
Braadboter
3 el olijfolie
1 bol knoflook
3 uien
6 sjalotjes
1 blik tomatenblokjes met siroop
1 klein blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
Handje kruidnagels
5 jeneverbessen
1 t piment
1 t kaneel
t foelie
1 t komijn (djinten)
2 t paprikapoeder pikant
1 t chilipoeder
1 t majoraan
glas rode wijn
Scheut balsamico
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, slowcooker of hapjespan.

Bereidingswijze

Snijd rundvlees in hapklare brokken, was en dep droog met keukenpapier, smeer in met peper en zout en haal door de bloem. Doe olijfolie en boter in een stoof- braad of hapjespan en braad vlees op hoog vuur om en om bruin. Blus af met hete runderbouillon tot vlees net onderstaat. Voeg grof gesneden knoflook, uien gesneden in ringen en sjalotjes toe. Voeg lauruerblad, kruidnagels en jeneverbessen toe. Voeg dan een blik tomatenblokjes toe met siroop (sap) en een klein blikje tomatenpuree. Voeg alle specerijen toe en tenslotte een half glas stevige rode wijn en een flinke scheut balsamico. Laat nu op laag vuur 2 uur, liefst 3 uur stoven tot vlees botermals en zacht is. Ook de saus is nu ingekookt en niet meer waterig. Proef en voeg desnoods nog een mespuntje zout toe. Dit is echt heel erg vreselijk lekker! NB: als de saus te dik is voeg dan nog een kopje of twee kopjes runderbouillon toe.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree, rijst, knapperige sperziebonen en Griekse salade. Op dag twee is het nog veel lekkerder.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten