Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2014
  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

  • Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

    Griekse hachee om je vingers bij af te likken

Een heerlijk stoofje met Griekse smaken. De smaak is lekker zoetig, maar niet teveel en pittig. Al die smaken trekken in het vlees en de saus is werkelijk heerlijk en wat geconcentreerd door inkoken. Dit is geen Stifado, maar lijkt er wel op. Mensen die goed zijn in smaken onderscheiden proeven en begrijpen waarom. Er zit veel in, maar is echt super makkelijk om zelf thuis te maken. Ik heb er hele mooie fotos van, maar omdat ik ze niet kan uploaden door dat gezeur met SW zet ik ze er later wel bij als het ooit weer normaal gaat functioneren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr doorregen runderriblappen
1 liter hete runderbouillon
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 el bloem
Braadboter
3 el olijfolie
1 bol knoflook
3 uien
6 sjalotjes
1 blik tomatenblokjes met siroop
1 klein blikje tomatenpuree
2 laurierblaadjes
Handje kruidnagels
5 jeneverbessen
1 t piment
1 t kaneel
t foelie
1 t komijn (djinten)
2 t paprikapoeder pikant
1 t chilipoeder
1 t majoraan
glas rode wijn
Scheut balsamico
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, slowcooker of hapjespan.

Bereidingswijze

Snijd rundvlees in hapklare brokken, was en dep droog met keukenpapier, smeer in met peper en zout en haal door de bloem. Doe olijfolie en boter in een stoof- braad of hapjespan en braad vlees op hoog vuur om en om bruin. Blus af met hete runderbouillon tot vlees net onderstaat. Voeg grof gesneden knoflook, uien gesneden in ringen en sjalotjes toe. Voeg lauruerblad, kruidnagels en jeneverbessen toe. Voeg dan een blik tomatenblokjes toe met siroop (sap) en een klein blikje tomatenpuree. Voeg alle specerijen toe en tenslotte een half glas stevige rode wijn en een flinke scheut balsamico. Laat nu op laag vuur 2 uur, liefst 3 uur stoven tot vlees botermals en zacht is. Ook de saus is nu ingekookt en niet meer waterig. Proef en voeg desnoods nog een mespuntje zout toe. Dit is echt heel erg vreselijk lekker! NB: als de saus te dik is voeg dan nog een kopje of twee kopjes runderbouillon toe.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree, rijst, knapperige sperziebonen en Griekse salade. Op dag twee is het nog veel lekkerder.

Laatste reacties

marianne_brouwer avatar
marianne_brouwer 04-12-2017

Moet er werkelijk een hele bol knoflook in? Ik hou van knoflook, maar dat lijkt me wat veel.

Tascha3112 avatar
Tascha3112 09-04-2014

Hij was heerlijk, ik had gekookt zoals m'n Griekse schoonmoeder deed!

jennypiet avatar
jennypiet 09-03-2014

Ik zal hem zeer zeker binnenkort klaarmaken....!!! Nu nog op zoek naar 'n eenvoudige, lekkere Griekse salade...

karin206 avatar
karin206 08-03-2014

hoi hoi ,lijkt me heerlijk maar wat bedoel je met tomatenblokjes met siroop??? of is het met sap?

alidada avatar
alidada 05-03-2014

Deze Griekse ga ik een keer maken hoor, daar hoeft het geen herfst/winter voor te zijn. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 04-03-2014

Lijkt me lekker Alex en ik ga hem zeker maken, maar wat is het Griekse aan deze stoofpot? Zou ook Italiaans kunnen zijn toch? Maar niet zeuren Petra! Het lijkt me erg lekker. Bedankt Alex! Groetjes!

estherbakermans avatar
estherbakermans 04-03-2014

ga hem binnenkort maken alex gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten