Lekkere andijviestamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2014
  • Lekkere andijviestamppot

    Lekkere andijviestamppot

    Lekkere andijviestamppot

Zo maak je je andijviestamppot nog beter!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg kruimige aardappels

2 struiken andijvie

125 g magere spekblokjes

1 dl melk

1 nootmuskaat

1 Unox Gelderse rookworst 275 g
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de andijvie schoon, verwijder de harde nerven en snijd het blad in smalle reepjes. Bak de spekjes uit. Verwarm de melk.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Schep de spekblokjes met het bakvet en de andijvie door de puree. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.

Schep de stamppot op borden. Leg op ieder bord een stuk rookworst.

Bron

www.unox.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten