Heerlijke hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2014
  • Heerlijke hete bliksem

    Heerlijke hete bliksem

    Heerlijke hete bliksem

De altijd goedsmakende hete bliksem. Zo maak je het makkelijk en snel!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1.5 kg kruimige aardappels

1 kg zoete appels

2 uien

2 el vloeibare margarine

1 dl melk

1 nootmuskaat

1 Unox Ambachtelijke Rookworst Gelderse (220 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C.

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien en in een eetlepel margarine. Schep de ui uit de pan, voeg nog een eetlepel margarine toe en bak hierin de appelplakjes rondom bruin.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Maak de puree op smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

Schep in een ingevette ovenschaal achtereenvolgens: de helft van de puree, de gefruite ui, de appel, wat peper en zout en tot slot de rest van de puree. Plaats de hete bliksem afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven.

Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de hete bliksem op diepe, warme borden, met de in plakjes gesneden rookworst erop.

Bron

www.unox.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten