Hete bliksem met peer en rozijnen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-02-2014
Heerlijke variatie!
Ingrediënten 4 personen
1.5 kg kruimige aardappels1 kg handperen
1 ui
1 el vloeibare margarine
1 dl melk
75 g rozijnen
1 nootmuskaat
1 Unox Gelderse Rookworst (275 g)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de uisnippers in een eetlepel margarine glazig. Schep de blokjes peer erbij en bak ze rondom lichtbruin.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en peper en nootmuskaat naar smaak. Schep de ui, de peer en de rozijntjes erdoor.
Verdeel de stamppot over de borden en leg er een stuk rookworst bij.
Bron
www.unox.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties