Hete bliksem met peer en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2014
  • Hete bliksem met peer en rozijnen

    Hete bliksem met peer en rozijnen

    Hete bliksem met peer en rozijnen

Heerlijke variatie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg kruimige aardappels
1 kg handperen
1 ui
1 el vloeibare margarine
1 dl melk
75 g rozijnen
1 nootmuskaat
1 Unox Gelderse Rookworst (275 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in blokjes. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de uisnippers in een eetlepel margarine glazig. Schep de blokjes peer erbij en bak ze rondom lichtbruin.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en peper en nootmuskaat naar smaak. Schep de ui, de peer en de rozijntjes erdoor.
Verdeel de stamppot over de borden en leg er een stuk rookworst bij.

Bron

www.unox.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten