Geroosterde tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2014
  • Geroosterde tonijn

    Geroosterde tonijn

    Geroosterde tonijn

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
4 moten verse tonijn van 100-150 g

2 el balsamicoazijn

2 el boter (roer)bakken en braden

600 g sperziebonen, schoongemaakt

4 el Becel Dieetolie

Zout

Versgemalen zwarte peper

250 g kerstomaatjes, gehalveerd

4 gedroogde tomaatjes op olie, in Reepjes

2 el verse basilicum, in reepjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de moten tonijn in met een halve eetlepel balsamicoazijn en de boter, laat de tonijn 10 minuten liggen.


Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Klop in een schaal anderhalve eetlepel balsamicoazijn met de Becel Dieetolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de kerstomaatjes, de gedroogde tomaatjes en de basilicum erdoor.


Laat een grillpan goed heet worden en rooster de moten tonijn op hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin, keer ze als de moten vanzelf van de ribbels loslaten. Van binnen mag de tonijn nog rosé zijn.


Giet de sperziebonen af en schep ze door de dressing. Verdeel de sperziebonensalade over vier diepe borden en leg de moten tonijn erop.



Serveertips:

Lekker met ciabatta.



Variaties:

Vervang de tonijnmoten door stukken zalmfilet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten