Spitskoolstamppot met Ketjap Manis
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijke stamppot om eens uit te proberen!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg kruimige aardappels400 g spitskool
150 g ui
3 el vloeibare margarine
1 dl melk
30 g fijne mosterd
50 g ketjap manis
1 Unox Gelderse Rookworst (375 g)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 692,19 kcal |
Koolhydraten | 64,51 g |
Eiwitten | 23,94 g |
Vetten | 35,58 g |
Bereidingswijze
Snijd de spitskool fijn. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Fruit de ui in de margarine aan. Voeg de spitskool toe en stoof deze met de ui gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk, de spitskool, de ketjap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Snijd de rookworst in dikke plakken. Verdeel de stamppot over de borden en serveer de plakken rookworst erbij.
Bron
www.unox.nl