Rendang van rund

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2014
  • Rendang van rund

    Rendang van rund

    Rendang van rund

  • Rendang van rund

    Rendang van rund

    Rendang van rund

Een lekker gerecht met restjes vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
~~4 personen
2 uien
2 stukken gember ter grootte van flinke duimen
4 tenen knoflook
1 bosje verse koriander (30 g)
1-2 verse rode Spaanse pepers
1 tl gemalen kurkuma
tl kaneel
olijfolie
450 g gebraden runderborststuk (kliekje)
1 blik van 400 g light-kokosmelk
een restje jus (optioneel)
480 g basmatirijst
chapatis, voor erbij
1 limoen, voor erbij
magere yoghurt, voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine,koekenpan

Bereidingswijze

~~1 Pel de uien, schil de gember en de knoflook, doe ze met de koriandersteeltjes, Spaanse peper, kurkuma en kaneel in een keukenmachine en pureer ze tot een fijne pasta.
2 Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op laag vuur, doe er de pasta bij en bak ongeveer 15 minuten, of tot het mengsel licht goudbruin is, roer regelmatig.
3 Snijd of pluk het vlees in grove stukjes, roer ze door de gebakken pasta en voeg de kokosmelk, een half blikje water (als je een restje jus van het vlees hebt mag dat er ook bij) en een snufje peper en zout toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het terwijl je af en toe roert 10 tot 15 minuten zachtjes koken, of tot het ingekookt en lekker dik is.
4 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout. Warm de chapatis op in een droge koekenpan of leg ze even in de magnetron (als je wilt dat ze plooibaar blijven).
5 Rasp de limoenschil bij de curry, knijp er een helft boven uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de rendang met peper en zout op smaak, serveer hem met luchtige rijst en een paar blaadjes koriander en geef er de chapatis, yoghurt en partjes limoen bij. Absoluut hemels!

Bron

Bespaar met Jamie Oliver

Serveertip

Serveer hem met luchtige rijst en een paar blaadjes koriander en geef er de chapatis, yoghurt en partjes limoen bij. Absoluut hemels!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten